przerywa i jest podcisnienie w ziorniczku wyrównawczym
przerywa i jest podcisnienie w ziorniczku wyrównawczym
Witam, zanim wezmę się za zdejmowanie głowic chiałem upewnić się czy to na 100% uszczelka pod głowicą według waszej opini.Eske mam od marca a od jakiś 2 tygodni eska rano odpalała przez 4-5 sekund nie na wszyskie cylindry.swiece były nowe a cewki stare wiec profilaktycznie zmieniłem 6 cewek na nowe i problem na 2 dni zniknął potem zaczął przerywac znowu rano i czasem pod obciążeniem (od 3000 do 5000 obr).Komputer pokazał bład przepływomierza (ten na aucie mial 4miesiace) ,zmieniłem na gwarancji na nowy (bosch) i znowu jeden dzien było ok.wczoraj rano auto znowu przerywało i na zimnym i potem pod obciarzeniem i zauważyłem ze w zbiorniczku zasysa płyn (po otwarciu korka jest duze podcisnienie płyn wraca ale juz nie do pełnego stanu).dzsiaj od rana silnik chodzi normalnie przy pełnym bucie nie przerywa ale zrobilem test na co2 w płynie i niby wyszło ze jest i podcisnie tez było spore ale płynu ubyło minimalnie.to co zdejmowac glowice?? :((
Nie zdejmowalbym glowic na ta chwile.Podmien przeplywke na ORI bo bosch to nie ori jesli nie masz na obudowie logo oooo i vw.Tez wlasnie mialem przeplywke boscha i cenzura ją strzelil suke.Zobacz jeszcze swiece.I sprawdz czy w zbiorniczku nie masz spalin-zrob test na zawartosc CO w ukladzie chlodzenia.Zdejmowanie glowic to chyba ostatecznosc i spore koszta w lacznym podsumowaniu
"zrobilem test na co2 w płynie i niby wyszło ze jest"luk448 pisze:Nie zdejmowalbym glowic na ta chwile.Podmien przeplywke na ORI bo bosch to nie ori jesli nie masz na obudowie logo oooo i vw.Tez wlasnie mialem przeplywke boscha i cenzura ją strzelil suke.Zobacz jeszcze swiece.I sprawdz czy w zbiorniczku nie masz spalin-zrob test na zawartosc CO w ukladzie chlodzenia.Zdejmowanie glowic to chyba ostatecznosc i spore koszta w lacznym podsumowaniu
sprawdź ciśnienie na cylindrach dla świętego spokoju majsterCezary pisze:No wlasnie robilem i zmienil kolor.dzisiaj wszysko od rana ok...bledy mialem najpierw 3cylidnra wypadanje to zmienilem cweki potem mam wypadanie 1.3.5.dzisiaj mialem moduly zamienic ale przejechane 40km i bez bledu.przez uszczelke moze byc wypadanie zaplonow?
s4 b5 avant
jak jezdzisz na plynie i zasysa to swiece beda mialy inny kolor, bardziej brazowy czasem nawet lepki osad, te testy za 1.50 z aledrogo nie zawsze pokazuja prawde, wystarczy ze wleci plyn i juz wynik nieprawdziwy
moim zdaniem zrob kolejny test, a potem dmuchaj powietrzem w poszczegolne cylindryu ustawiajac tlok w gmp
to nie felicia ze glowice sciaga sie w 30 min a uszcelka kosztuje 42zl takze warto temat wyczerpac i dopiero sie za to zabrac
moim zdaniem zrob kolejny test, a potem dmuchaj powietrzem w poszczegolne cylindryu ustawiajac tlok w gmp
to nie felicia ze glowice sciaga sie w 30 min a uszcelka kosztuje 42zl takze warto temat wyczerpac i dopiero sie za to zabrac
skalarx pisze:jak dla mnie to nie ma się nad czym zastanawiać tylko głowy w górę.
wytłumacz mi, czemu głowy w góre, a nie szukać konkretnej strony?
Też mam jedną walniętą głowe (po raz drugi wg historii auta) i myśle, czy jest sens też rwać fabrycznie złożoną drugą strone, czy poprawić po poprzednikach i jezdzic dalej.
mi po nocy jak nie palil na jeden cyl, przez kilka sekund po odpaleniu to okazala sie peknieta głowica
zadymiał na chwile,pokulał moment i dalej bylo wszystko normalnie ,ciśnienie trzymal,temperature tez,co dziwne jak robilem test na zawartosc bylo ok ,delikatnie plyn ubywał
jak postoi przez noc odkręć swiece i wprowadź kamerke inspekcyjna ,pieknie bylo widac jak plyn stoi na tloku
jak chcesz robic po taniosci mozna zrobic jedna glowice ,ale nie wiem czy jest sens
zadymiał na chwile,pokulał moment i dalej bylo wszystko normalnie ,ciśnienie trzymal,temperature tez,co dziwne jak robilem test na zawartosc bylo ok ,delikatnie plyn ubywał
jak postoi przez noc odkręć swiece i wprowadź kamerke inspekcyjna ,pieknie bylo widac jak plyn stoi na tloku
jak chcesz robic po taniosci mozna zrobic jedna glowice ,ale nie wiem czy jest sens

RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
Na swiecy był olej zdecydowalem zdjac glowice i odrazu zrobic przeglad calego silnik wiec na ta chwile jest caly rozebrany blok i glowice z 2.4 sie robia i przyszly tydzien skadam.na cylindrze bylo troche oleju, ci co robia powiedza mi skad to czy z glowicy czy z dolu to dam znac.ale jedna swieca byla mokra od oleju i to byl raczej powod przerywania pytanie jeszcze skad...
[ Dodano: 2018-10-17, 21:34 ]
A wiec caly silnik rozebrany pomierzony.docelowo wyszlo ze w bloku na jednym cylindrze jest duze zuzycie,nierowno wytarte gladzie cylindra( stozek sie zrobil...)i teraz pytanie co robic.blok jest do zrobienia podobna ale dostane nadwymiarowe tłoki?spec silnika k03 hybrydy wryski rs4 brak katow glowice 2.4.jest sens isc w kucizne?auto urzywane na codzien i nie chodzi mi po glowie 400 czy 500ps a bardziej o bezawaryjnosc.co radzicie szukac bloku moze?ale zas zdrowy znalesc...
[ Dodano: 2018-10-18, 16:30 ]
Podpowie ktos?
[ Dodano: 2018-10-17, 21:34 ]
A wiec caly silnik rozebrany pomierzony.docelowo wyszlo ze w bloku na jednym cylindrze jest duze zuzycie,nierowno wytarte gladzie cylindra( stozek sie zrobil...)i teraz pytanie co robic.blok jest do zrobienia podobna ale dostane nadwymiarowe tłoki?spec silnika k03 hybrydy wryski rs4 brak katow glowice 2.4.jest sens isc w kucizne?auto urzywane na codzien i nie chodzi mi po glowie 400 czy 500ps a bardziej o bezawaryjnosc.co radzicie szukac bloku moze?ale zas zdrowy znalesc...
[ Dodano: 2018-10-18, 16:30 ]
Podpowie ktos?
napisz ile masz kasy to bedzie podpowiadac
rozwiert to duza kasa+nowe tloki
są podane wymiary jakie max może miec "dziura" jezeli jest jajo i szlifierz powiedzial ze ma byc szlif to bym szukał bloku, który mozna pomierzyc srednicówką i wtedy skladasz swoje tloki, ida nowe pierdzionki i nie musisz bulic za te wszystkie tuningi, a auto masz serie ew jakies poprawki głowicy itp
a jak fundusze sa mało ograniczone to jak juz rozwiercac to na maxa, a nie na kolejny szlif
rozwiert to duza kasa+nowe tloki
są podane wymiary jakie max może miec "dziura" jezeli jest jajo i szlifierz powiedzial ze ma byc szlif to bym szukał bloku, który mozna pomierzyc srednicówką i wtedy skladasz swoje tloki, ida nowe pierdzionki i nie musisz bulic za te wszystkie tuningi, a auto masz serie ew jakies poprawki głowicy itp
a jak fundusze sa mało ograniczone to jak juz rozwiercac to na maxa, a nie na kolejny szlif