S3 kupiłem jakieś 4-5 lat temu (2014r. chyba), szukałem w kolorze Imola Yellow i w końcu udało się coś znaleźć. Po zakupie radość trwała niestety dość krótko - coś zaczęło pukać w silniku. Diagnoza - panewki. Nic, trzeba zrobić. Remont silnika od A do Z (trwało to wszystko z półtora roku albo lepiej, trochę z mojej winy bo nie miałem czasu przypilnować wszystkiego ale główna wina była po stronie naprawiających.

W między czasie zacząłem już myśleć o S4 (koniecznie sedan) i akurat trafił się bardzo blisko do sprzedania. Szybki nocny wyjazd na oględziny i po kilku godzinach auto kupione.

S3 jeździło mi się bardzo fajnie - małe, zwinne. Jednak brakowało trochę mocy :)
S4 które kupiłem było po sofcie (jakieś 320/440) - było już całkiem przyjemnie ale po jakimś czasie oczywiście zaczęło brakować.

Po kupnie porobiłem trochę rzeczy, m.in:
- heble tył 300mm S4 B6
- heble przód nowy zestaw Zimmerman
- nowe DVki
- nowy N75
- cały dolot sylikonowy
- większe chińskie ICki od SIDa
- świece, cewki, przeguby, płytki EGT i masa innych rzeczy

S3 cały czas jeździłem ale w końcu postanowiłem sprzedać. Kupił kolega i do dzisiaj dba i nim jeździ.
W między czasie postanowiłem coś więcej porobić z S4. Stwierdziłem, że sedana warto trzymać i nie ma co żałować złotówek :) Plan był na 400+ więc K04 RS4 wchodziło w grę.
Trafiłem akurat na okres gdzie nie szło dostać nowych K04 RS4 z Borga, ale w końcu po kilku miesiącach SID zadzwonił, że ma. Pokupiłem więc co należy:
- 2 nowe turbiny Borg Warner K04 RS4
- Downpipe 3''
- Wtryski Bosch 440cc
- Pompa DW200
- FMIC ''jednostronny''
- cewki RS4 FSI (wywalone moduły zapłonowe)
- przepływka RS4
- sprzęgło RS4 + kevlar
- heble 18ZR 345mm
- zrobiony remont skrzyni biegów
- zrobiony remont wału napędowego
- akumulator przeniesione w bagażnik
- nowe opony lato i zima (Pirelli) 18/225
- i masa innych większych i mniejszych rzeczy jak to zwykle bywa :)

Wynik jaki udało się osiągnąć to 410KM i 585NM. Ograniczeniem okazały się głowice oraz to, że chciałem zostawić seryjny wydech.
Część prac wykonałem z kolegą, większość robił Piotrek z Route17 z Lublina - polecam.
Aktualnych zdjęć nie posiadam - planuję coś porobić w najbliższym czasie.
W planie jakiś detaling z zewnątrz i wewnątrz, wymiana lamp/przeróbka na bixenon lub bi-led.
Oprócz tego w garażu czeka drugi 2.7 biturbo z Allroada (s4jakub), ale konkretny plan co z nim zrobić jeszcze nieznany :)
Na koniec jakieś filmiki z nocnych przejażdżek (100-200 z lekkiej górki, żeby nie było ;) )
S4 B5 K04 vs 535D 750NM+
S4 B5 K04 100-200 4th gear
..i jakieś aktualne foto robione chyba Nokią 3310 :)