Już wam pisałem że robię to sam i mi się nie śpieszy z tym
BOLO poskładał motor a ja go upcham w bude kiedy przyjdzie na to czas
Narazie mam inne przyjemniejsze rzeczy do roboty i szczerze mówiąc już mnie lekko zmęczył ten projekcik hehe
Ale spokojnie ...na wiosnę się pokaże
emay pisze:Taka prawda, Wam się jebią te Wasze projekty a ja ciągle jeżdżę. Przewaga dzięki technice ( tunerowi )
Jeździsz ale silnikiem rzuca jakbyś benzynę 92 łał
Pisałem na shoutbox że w Piotrkowie Trybunalskim tankowałem do pełna vpower 100 i tylko tam takie cyrki się działy. Jak wróciłem do Wrocławia i zalalem u siebie to jak ręką odjął. Chrzczone paliwo. Za rok biorę ze sobą w karnistrach.
emay pisze:Taka prawda, Wam się jebią te Wasze projekty a ja ciągle jeżdżę. Przewaga dzięki technice ( tunerowi )
Jeździsz ale silnikiem rzuca jakbyś benzynę 92 łał
Pisałem na shoutbox że w Piotrkowie Trybunalskim tankowałem do pełna vpower 100 i tylko tam takie cyrki się działy. Jak wróciłem do Wrocławia i zalalem u siebie to jak ręką odjął. Chrzczone paliwo. Za rok biorę ze sobą w karnistrach.
Co z tego tankowania jak nikt jeździć nie chciał... teraz to na paliwo zwalacie 😉
m.sidor pisze:Pewnie na lpg i zestrojony na niskie spalanie
Nie da się zestroić auta na niskie spalanie na LPG. Słyszałeś kiedyś o korektach paliwowych realizowanych przez ecu benzynowe na podstawie odczytu z sond lambda?
m.sidor pisze:Pewnie na lpg i zestrojony na niskie spalanie
Nie da się zestroić auta na niskie spalanie na LPG. Słyszałeś kiedyś o korektach paliwowych realizowanych przez ecu benzynowe na podstawie odczytu z sond lambda?
wyobraź sobie że tak coś mi się o uszy obiło przez 7 lat montaży lpg. A słyszałeś o takim czymś jak żart? Po co się napinasz