https://www.audizine.com/forum/showthre ... e-assembly tutorial poglądowy ;)pawelosinski83 pisze: albo odtworzyć na wężach silikonowych 12mm
Błedy po renegeracji turbin
-
WojtasTaba
Nie wiedziałem, że do tego trzeba tutorial :Dvegetagt pisze: pawelosinski83 napisał/a:
albo odtworzyć na wężach silikonowych 12mm
https://www.audizine.com/...r-hose-assembly tutorial poglądowy ;)
Ostatnie posty dotyczyły rozmowy o wyciekach, więc myślałem że do tego się odnosisz.pawelosinski83 pisze: Nic nie pisałem o uszczelnieniach w układzie smarowania, z którymi odma wcale nie ma nic wspólnego...
A odma ma baaardzo dużo wspólnego z układem smarowania. Właśnie dlatego, że mało kto tym się interesuje jest dużo nierozwiązanych tematów dotyczących ciągłych wycieków z silnika. I myślę, że stąd właśnie opinia, że wszystkie benzynowe V6 Audi z tych roczników zawsze są zarzygane bo "taka ich natura".
- pawelosinski83
Moim zdaniem troszkę mylisz pojęciaWojtasTaba pisze: Ostatnie posty dotyczyły rozmowy o wyciekach, więc myślałem że do tego się odnosisz.
A odma ma baaardzo dużo wspólnego z układem smarowania. Właśnie dlatego, że mało kto tym się interesuje jest dużo nierozwiązanych tematów dotyczących ciągłych wycieków z silnika. I myślę, że stąd właśnie opinia, że wszystkie benzynowe V6 Audi z tych roczników zawsze są zarzygane bo "taka ich natura".
Z mojej strony koniec tematu. PEACE!
-
WojtasTaba
Audi po odpalenie i przeciągnięciu do 4-5 tyś obrotów przerywa później już jeździe normalnie. Czy ma to coś wspólnego z błędami? Co to może być?
[ Dodano: 2018-12-05, 13:09 ]
Winna okazała się przepływka, był jakiś chiński zamiennik, wstawiony oryginał boscha i wszystko ok.
Co do odmy, wymienione wężyki na silikonowe, sitko popryskane sprejem do przepustnic i narazię oleju nie ma, ale jak coś wymienię sitko i będzie wszystko ok. Temat do zamknięcia.
[ Dodano: 2018-12-05, 13:09 ]
Winna okazała się przepływka, był jakiś chiński zamiennik, wstawiony oryginał boscha i wszystko ok.
Co do odmy, wymienione wężyki na silikonowe, sitko popryskane sprejem do przepustnic i narazię oleju nie ma, ale jak coś wymienię sitko i będzie wszystko ok. Temat do zamknięcia.