Jakie opony do naszych furmanek
-
WojtasTaba
-
WojtasTaba
-
kruszynka00
- Kontakt:
Przymierzam się do zakupu opon zimowych i chciąłbym to zrobić stosunkowo szybko, aby jeszcze załapać się na jakieś przedsezonowe promocje.
Zastanawiam się nad kilkoma opcjami mianowicie oponami Michelin Alpin 5, Dunlop Winter Sport 5, Barum Polaris 3 - po analizie wyszło mi, że te trzy są całkiem okey.
Może ktoś użytkował i byłby w stanie podpowiedzieć co i jak?
Piszę na przykładzie specyfikacji np tych opon: https://testyopon.pl/opony/dunlop-winter-sport-5
Zastanawiam się nad kilkoma opcjami mianowicie oponami Michelin Alpin 5, Dunlop Winter Sport 5, Barum Polaris 3 - po analizie wyszło mi, że te trzy są całkiem okey.
Piszę na przykładzie specyfikacji np tych opon: https://testyopon.pl/opony/dunlop-winter-sport-5
Ostatnio zmieniony 2018-09-03, 06:50 przez sebcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Z michała alpin 5 byłem w pelni zadowolony kilka kompletow mialem . W miare szybko schodza ale naprawde dobra opona na oblodzonej drodze kleiła chyba jak żadna inna przy przyśpieszaniu . W pedzonej jednej ośce tez mialem i tak samo dobrze trzymala . Nakwazniejsze nie jezdzic na nich jak juz bedzie czas na letnie
a widziałeś w stolicy przez ostatnie kilka lat śnieg dłużej niż tydzien?sebcio pisze:Przymierzam się do zakupu opon zimowych i chciąłbym to zrobić stosunkowo szybko, aby jeszcze załapać się na jakieś przedsezonowe promocje.
-
Matleniuszek
Ja od kilku lat używam na sezon zimowy opon całorocznych. Zawsze w Quattro i jeździ mi się bardzo dobrze. Moim zdaniem, tak rzadko aktualnie trafia się śnieg na jezdni i oblodzone drogi, że szkoda ciorać zimówki. Jeśli bym mieszkał w górach, albo na terenach gdzie śnieg dużo częściej występuje, to pewnie bym tak nie robił, ale z racji tego że drogi rzadko kiedy są białe przy obecnych zimach, to ufam firmowej oponie całorocznej i jest git. Da się znaleźć ciche opony całoroczne, o indeksie do 300, wzmacniane bo pod suvy najczęściej. Mam aktualnie 225/40/18 i cenowo też jestem zadowolony. Nie jeżdżę agresywnie, ot szybsze przeloty autostradami.