Dżem dobry.
Ogólnie to stało się tak, że skrzynia się kończy, potężny zgrzyt przy zmianie z 1 na 2 i już te biegi wchodzą tak, że mi w 3 dni bicek powiększył się o 4 centy. CZYTAŁEM forum na ten temat ale nigdzie nie ma jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Mam skrzynie DSY, myśle o DQT. Dobry wybór ?(chodzi głównie o dostępność) do tego rozumiem, ze trzeba zmienić dyfer. Wiem, że DQT nie ma chłodzenia. Czy to przeszkadza? I trzecia kwestia, pytanie na które wgl nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Co trzeba mieć żeby zrobić taka przekładkę. Flansze idą z DSY, chodzi mi o jakiś dystans. Mam obecnie takie coś, potrzebny inny ? Grubszy? Z tdi ?
Auto ma 430 km i 600nm sprzęgło rs4 (nie wiem czy to ma znaczenie ale pisze)
Pozdrawiam serdecznie.
Zmiana skrzyni biegów s4 b5
Pakuj dqt bo są w miarę tanie choć te kurvy sprzedawczyki już wiedzą że dqt jest wykorzystywana do innych aut i ceny poszły w górę. Ja np swoją kupilem za 450 zł.Teraz widzę że koszty za dqt od 800 zł albo i lepiej. Nie ma chłodzenia i w niczym to nie przeszkadza.Dystans chyba zostaje z tego co pamiętam. Ogólnie spoko skrzynia. IV bieg masz do ok 240.km/h