Nowy nabytek RS6 C5, kilka pytań do znawców.

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

k4mil3k

Post autor: k4mil3k »

Środkowa pozycja talerza odpowiada wysokości talerza z amora od DRC więc raczej nie ma opcji w takiej konfiguracji o niego obcierać.
Z tego co mi wiadomo ludzie też zakładali to jeszcze z innymi sprężynami - obniżającymi, albo toczyli w amorach dodatkowe frezy na talerze - więc przy wszelkich innych kombinacjach trzeba to dobrze sprawdzić.

Ja mam OEM sprężyny od DRC z oryginalnymi gumowymi podkładkami, talerzyki ustawione na środkowej pozycji w odniesieniu do oryginalnego DRC i nie zauważyłem żadnego takiego problemu.
Pozdrawiam.
bołdyn

Post autor: bołdyn »

To Ok w takim razie też pójdę w to rozwiązanie. Sporo tego jeździ i nawet w Anglii są firmy, które całkiem oficjalnie sprzedają zestawy tych amortyzatorów jako dedykowane do rs6.
Autem jeżdżę od święta więc nie widzę sensu w ładowanie 8tys pln w inny firmowy gwint, który podobnie jak amortyzatory koni nie jest fabrycznym rozwiązaniem.

Oczywiście ten gwint za parę tysięcy daje duże możliwości, ale ja tych parametrów nigdy nie wykorzystam.
k4mil3k

Post autor: k4mil3k »

Dokładnie, ja też z chęcią założył bym B16 i kręcił fajną glebę :) Póki co KONI jest bardzo przystępnym rozwiązaniem które się sprawdza i jak będę srał "polskimi królami" to wtedy się skuszę :) Póki co mam inne potrzeby.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ