Jak zrobić logi dynamiczne.

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
buba

Jak zrobić logi dynamiczne.

Post autor: buba »

Obejrzeć, zapamiętać, zastosować

https://www.youtube.com/watch?v=RvBgCLY6c4o
Specu

Post autor: Specu »

link już nie działa
Matleniuszek

Post autor: Matleniuszek »

Może ktoś podesłać aktualny link do filmu lub do jakiegoś opisu szczegółowego robienia logów? Myślę, że przyda się nie tylko mi ;-)
WojtasTaba

Post autor: WojtasTaba »

No warto, żeby ktoś ogarnięty zaktualizował temat.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

-> szukasz dłuuuuugiej pustej prostej
-> sprawdzasz błędy, zapisaujesz, kasujesz
-> wybierasz interesujący kanał. Najlepiej jeden - max dwa jeśli szukasz korelacji
-> 4 bieg i gaz w opór ->klikasz start log
-> odcinka klikasz stop
-> sprawdzasz błędy
-> koniec

ze względów BHP logi robić w dwie osoby :mrgreen:
Matleniuszek

Doprecyzuję... :mrgreen: jakie grupy sprawdza się na postoju, jakie sprawdzić podczas jazdy? ;-)

[ Dodano: 2018-07-26, 22:27 ]
Naprawdę nie ma na forum kogoś ogarniętego kto mógłby streścić wszystko w tym temacie? Co logować, jakie grupy, jaka procedura dla konkretnych grup.

Przecież co chwila ktoś wrzuca logi do oceny, to na pewno potraficie napisać jakie grupy warto sprawdzać w naszych 2.7t.

Taka wiedza przyda się wielu oaobom ;-)
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Jak widać taka wiedza kosztuje...
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
vegetagt
Kontakt:

Post autor: vegetagt »

ta, do 20 letnich trupów :)

Na forum był opis częsci grup, a jak źle pamiętam, to trzeba sie przekopać przez google i tyle.
Masta_J
Kontakt:

Jak zrobisz w 20 letnim trupie to zrobisz i w innym.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
vegetagt
Kontakt:

Post autor: vegetagt »

wydaje mi sie, ze jest deczko roznica pomiedzy dzieleniem sie wiedza na temat 20 letniego trupa, a czegos swiezszego - gdzie faktycznie jest brak ogolnodostepnych materialow i albo aso, albo warsztat specjalistyczny.

Zreszta jaki sens ma forum techniczne, skoro 99% problemow mozna skrocic do prostego 'jedz do mechanika' 8-)
Awatar użytkownika
quadysz

Post autor: quadysz »

nie chce Ci sie poszukac, stad masz takie odpowiedzi, kazdy chcialby na gotowo, na talerzu najlepiej jeszcze z pocalowaniem w raczke. Nie dziw się.

zreszta, przeciez sam piszesz ze co chwila ktos wrzuca logi, mozesz sobie kompletowac z tych logow liste co zrobic :) glowy nei dam ze tu ale wydaje mi sie ze widzialem posta ktory opisywal to co bys chcial. Jak nei tu to cholera wie, a4klub albo audizine...

2,7biturbo to 20letni trup? heh
Matleniuszek

Nie rozumiem po co ta napinka, nie prosiłem by ktoś mi doradził gdzie mam szukać, tylko zasugerowałem, że skoro link jest nieaktywny to może ktoś to dobrze ogarnia temat mógłby szczegółowo opisać co i jak. A nie zbierać z kilku miejsc byle jakie info, a to z tdi, a to z wolnossącego auta.

Ale dzięki za rady :roll:
emtees

Post autor: emtees »

Jeśli chodzi o konkretne grupy to najlepiej by było konkretne grupy do konkretnych celów wskazać, bo są miejsca gdzie można patrzeć i na postoju i podczas jazdy - zależy czego chcesz się dowiedzieć :mrgreen:

A z tą wiedzą... No sorry, ale vegeta ma racje - bez jaj, do 20'to letnich strupów to już żadnych tajemnic nie ma, jak ktoś poszuka to sobie w takim S4 B5 sam zrobi LC, FS'a i inne ciekawe rzeczy - te samochody w necie są już chyba rozpracowane wzdłuż i wszerz więc co to za tajemnica zawodowa? Tajemnice to może mieć np. taki sportmile, który dłubie GT-R'y czy chociaż RS6 C6 ;) A przy takim starym pierdzielu jak S4 B5 to już tajemnic nie ma, no sorry :P
WojtasTaba

Post autor: WojtasTaba »

quadysz pisze:nie chce Ci sie poszukac, stad masz takie odpowiedzi, kazdy chcialby na gotowo, na talerzu najlepiej jeszcze z pocalowaniem w raczke. Nie dziw się.

zreszta, przeciez sam piszesz ze co chwila ktos wrzuca logi, mozesz sobie kompletowac z tych logow liste co zrobic :) glowy nei dam ze tu ale wydaje mi sie ze widzialem posta ktory opisywal to co bys chcial. Jak nei tu to cholera wie, a4klub albo audizine...

2,7biturbo to 20letni trup? heh
:shock:

W takim razie nie wiem co kierowało Tobą rejestrując się tutaj i na temat czego nabiłeś kilkaset postów.

Powody, dla których na tym forum nie ma takich informacji są dwa. Jedni po prostu nie siedzą na komputerach/internetach. A drugi powód jest taki, że nikt z tutaj zebranych nie czuje się mega ogarniaczem, ale to akurat dobrze. Przynajmniej nikt głupot nie gada ;)
Jeśli chcesz pokazu wiedzy to zarejestruj się na audizone, tylko musisz się zaprzyjaźnić z translatorem. I tam siedź. Ja polecam.
Masta_J
Kontakt:

Tia, tajemnic nie ma a nikt nic nie wie i nie powie, dobre :-)
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
ODPOWIEDZ