Witam forumowiczy zakupiłem zbiorniczek wyrównawczy do autka bo mój popękany przeciekał i płyn znikał chlupiąc później na osłonie pod silnikiem wczoraj zabrałem się za wymianę i po odkręceniu zbiornika ukazał mi się taki widok
czy ten wężyk ma taki być..czy to jakiś przelew w razie zagotowania płynu?? czy zwyczajnie gdzieś go obcięło??
A macie może jakiś patent na wyjęcie tej wtyczki bo trzeba polutować przytarte przewody a ja już coś urwałem próbując go rozłączyć :(
Tam po prostu jest za gorąco i cała wiazka twardnieje, robi się sztywna i się kruszy wywalajac błąd na fisie. Ja w swojej wymieniłem przewody, polutowalem, zajebalem kilka koszulek termo i jest gitara.
Co do przewodu to jak SID napisał. To przelewowy wężyk.
luk448 pisze:Tam po prostu jest za gorąco i cała wiazka twardnieje, robi się sztywna i się kruszy wywalajac błąd na fisie. Ja w swojej wymieniłem przewody, polutowalem, zajebalem kilka koszulek termo i jest gitara.
Co do przewodu to jak SID napisał. To przelewowy wężyk.
Ale właśnie nie wywala mi żadnego błędu a płyn jak się ulatniał to po silniku ściekał aż spod maski/błotnika siwy dym obstawiałem popękany zbiorniczek..wymienię i zobaczymy :)
Więc gdzieś wiązka musiała jeszcze przekazywał troszkę prądu. Płyn w 2.7 może uciekać z kroccow, z dodatkowej pompki wody itp itd. Musisz dokładnie sprawdzić krok po kroku cały układ
luk448 pisze:Więc gdzieś wiązka musiała jeszcze przekazywał troszkę prądu. Płyn w 2.7 może uciekać z kroccow, z dodatkowej pompki wody itp itd. Musisz dokładnie sprawdzić krok po kroku cały układ
OMG to żeś mnie pocieszył/uświadomił :) ale dzięki za sugestie
[ Dodano: 2018-05-04, 13:14 ]
vegetagt pisze:pat, jak odepniesz wtyczke to FIS powinien wyrzucić niski stan cieczy. Może gdzieś masz zworkę zrobioną.
wypiąłem wtyczkę wczoraj i wywaliło błąd..ale jak na krótko ją zmostkowałem błędu nie było czyli przewody jeszcze przekazują temat nie przetarły się zupełnie
no raczej, ta da sie sie jeszcze uratowac, przetnij dalej gdzie nie bedzie narazona na zginanie i naloz termokurczke na to miejsce bez ilozacji wsuwajac ja glebiej az we wtyczke, mozesz dac 2 nawet wtedy fajnie sie utwardza
na dole ten przelew ..po zdjęciu okazało się że jest coś pęknięte i kawałek został w środku czy to się jakoś nazywa? czy można dokupić? cz? może jakiś patent?? :)