[ Dodano: 2014-11-01, 09:23 ]
W środę zabieram się za przygotowanie do lakierowania i tak się zastanawiam czy rwać wszystkie boczne listwy, zalepiać dziury i lakierować? Będzie prawie jak w Rs :):):) czy lepiej zostawić? Co sądzicie?
...akurat wolę piwo innej marki...:):):)
Ale z esą to chyba masz rację, zderzak przedni będzie eresowy i brak halogenów...
[ Dodano: 2014-11-01, 10:07 ]
... Skoro przód nie jest seryjny to itak będzie tjuning, czyli wioska dla większości...
Jakoś tak w poprzednich moich autach szczególnie awd w zimie sie zderzaki obrywały więc muszę sobie zapewnić do nich tani dostęp
Zobaczymy co mi wyjdzie... Chociaż pare zderzaków od Frankensteina zrobiłem...:):):):)
Nosb podesłał materiał ale nie orginał Rs4 więc będzie trzeba trochę porzeźbić...
Potrzebuję zdemontować listwy dolne drzwi wraz z prowadnicami/mocowaniami. Same listwy schodzą elegancko bo się je wypina i wychodzą do góry. A jak jest z tymi mocowaniami? Z tego co wyczytałem w necie to odkręca się śrubkę z przodu drzwi i się je jakoś wysuwa, tylko jak? Poziomo w stronę bagażnika i ciągniemy do siebie czy jak?
Pytanie z przed miesiąca, ale niech będzie dla potomnych.
Listwa lakierowana tak jak mówisz schodzi elegancko. Pod nią jest prowadnica z gumo podobnego tworzywa przykręcana jedną śrubką od wewnątrz drzwi i ta schodzi w kierunku bagażnika (ja użyłem gumowego młotka bo siedzi porządnie). Z kolei ta prowadnica mocowana jest na zapinkach z twardego tworzywa a one wpinane są na stalowe grzybki przyspawane do blachy poszycia i polakierowane. U mnie wszystkie były bardzo skorodowane. Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć.
Było: 80 2.0 Q 84', 100 Sport 10v TQ 91', 200 20v Avant 96'. Jest: s4 b5.
A ja zapytam o listwy na drzwiach tych środkowych , w polifcie są one przyklejone na taśme 2-stronną czy też są na kołki wciśnięte ? |Bo dolne to tak jak wyżej jest , mocowane są na tych grzybkach...