Witam :) Do niedawna bylem uzytkownikiem A6 C5 4.2 V8 ale postanowilem kupic cos szybszego i dajacego wiecej radosci :)I tez tak sie stalo .Rocznik moze nie mlody (a co mnie to obchodzi)1998 ale autko wydaje sie w fajnym stanie :)Pol roku do tylu poprzedni wlasciciel sciagnal je ze Szwajcarii z ksiazkami itd..w tej chwili auto ma przejechane 190 tys km ...Zawieszenie gwintowane,uklad wydechowy Remusa z tym ze od katalizatorow dopiero..Brzmi cudnie :))Jestem swiezakiem jesli chodzi o uzytkowanie turbo i ten specyficzny samochod jakim jest S4 wiec wszystkie sugestie i rady mile widziane :)
Ostatnio zmieniony 2016-08-15, 09:33 przez CinekGlogow, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie ma sensu polerować tylko zrobić porządek z odbłyślnikiem i może przy okazji lepszą soczewkę... Temat jest już ogarnięty na forum, wystarczy poszukać.
Dziekuje za rady :)Na pewno sie tym zajme ale pierwsze co to musze wymienic rozrzad i bede dzialal dalej :) Katy z tego co slyszalem warto wywalic ? zastapic jakims tlumikiem przelotowym ?A od czego dokladka to nie mam zielonego pojecia ale podoba mi sie ;)
Dokładnie TAK to dokładka z Cupry, jak bedziesz juz na etapie lamp to rub full opcje czyli przeróbka na Bixenon + nowe soczewki, nowe żarniki, nowe przetwornice, Ja tak zrobiłem i nie żałuje generalnie długich już nie używam bo sensu nie ma :D
Od czasu kupna kilka zmian :)Może nie za wiele ale zawsze coś ;)Wywalone katy-zmienione DP inna felga,regeneracja turbin i tarcza kevlar :)Moc podniesiona na 300+ i 480 momentu :)Auto naprawde fajnie teraz brzmi ;)
Ostatnio zmieniony 2018-02-27, 16:31 przez CinekGlogow, łącznie zmieniany 1 raz.
z dupy ktos zrobil te zlacza elastyczne, zawsze sie przecieraja i bedzie problem je wymienic gdyby byly za vbandem sciagasz wydeszek i szybko podmieniasz a tak... wyciaganie dp albo milion glutów od gory zeby zasmarkac
i nie piszcie ze tak nie bedzie bo bedzie, ile ja sie tego nawymieniam w v6 to glowa od razu mnie zaczyna bolec