jest masa i to 2 x lepszych ale nie w ASO nie możesz skarżyć się na tarcze ham, no chyba że przed rewizją podmienisz klockigribow pisze:A są jakieś zamienniki klocków do RS3 ??
RS3 Ciemna Strona Mocy...
Na tarcze i tak można się skarżyć tylko przez pierwsze 8k km od odebrania auta, ew od montażu nowych tarcz - a i tak znajdą (jeśli tylko zechcą) ślady przegrzania i po gwarancji :(SID pisze:jest masa i to 2 x lepszych ale nie w ASO nie możesz skarżyć się na tarcze ham, no chyba że przed rewizją podmienisz klockigribow pisze:A są jakieś zamienniki klocków do RS3 ??
U mnie 40k km - tarcze fabryczne, te kupione od Ciebie czekają - pewnie wpadną wiosną, a klocki Hawk HPS - polecam - dużo lepiej jak już pisałem niż OEM, przy montażu w ASO nikt mi problemów nie robił, nawet przelutowali końcówki do czujników (bo ten komplet dostałem chyba z wtyczką do R8).
RS3 [8V] Sportback '15
BYŁO
S6 [C5] Avant 4.2 quattro '01
A4 [B5] Avant 1.8T quattro '97
BYŁO
Wydech (u mnie) nigdy nie startuje z otwartymi klapami :( - nie wiem czy to jakiś fuck'up, ale faktycznie tak jest - nawet jak zostawię auto w dynamic - po starcie musze się przeklikać, albo kręcić kółkiem od MMI :(
RS3 [8V] Sportback '15
BYŁO
BYŁO
Ja generalnie jestem zadowolony, miałem już różne auta z wyższej półki ale z RS jakoś wyjątkowo przypadł mi do gustu. niektórzy na zachodnich forach twierdzą ze hamulce są kiepskie ale jakoś przy normalnej jezdzie nie zauwazyłem problemów. wadą może być również niski profil opon ,trzeba uważać...Zawu48 pisze:Pytanie do posiadaczy Rs3-ek 8V jesteście zadowoleni z furek i czy mają jakieś wady czy bolączki ? Dziękuję z góry za odpowiedzi
również jestem bardzo zadowolony
tylko mam polifta. http://prntscr.com/jm7jvt

Z perspektywy 2,5 roku, jest jedna wada... już mam konfigurację następnego :)
A tak na poważnie... auto do wszystkiego, można szybko i głośno polatać po mieście/trasie, można w ciszy pokonać 1,5tys km bez zmęczenia na południe Europy z 4 osobami dorosłymi i bagażem (założenie - kobiety zabierają 1/20 szafy, mężczyźni mogą wziąć całą ;) )
Dwie awarie - oba problemy zlikwidowane na gwarancji
- LED tył prawy - pozycja coś zaczęła mrugać - wymieniona
- KAT - check - niska sprawność - wymieniony.
Hamulce?? - ja mam trzecie klocki (łącznie z fabrycznymi) na fabrycznej tarczy (nie kwalifikowała się do wymiany).
Może jak ktoś to auto upala jak dzik - każdy start procedura, każde hamowanie z pedałem na maxa, i w kółko z 200+ do 80 na trasie - to można im krzywdę zrobić, ale ja problemu z hamulcami nie zauważyłem.
A tak na poważnie... auto do wszystkiego, można szybko i głośno polatać po mieście/trasie, można w ciszy pokonać 1,5tys km bez zmęczenia na południe Europy z 4 osobami dorosłymi i bagażem (założenie - kobiety zabierają 1/20 szafy, mężczyźni mogą wziąć całą ;) )
Dwie awarie - oba problemy zlikwidowane na gwarancji
- LED tył prawy - pozycja coś zaczęła mrugać - wymieniona
- KAT - check - niska sprawność - wymieniony.
Hamulce?? - ja mam trzecie klocki (łącznie z fabrycznymi) na fabrycznej tarczy (nie kwalifikowała się do wymiany).
Może jak ktoś to auto upala jak dzik - każdy start procedura, każde hamowanie z pedałem na maxa, i w kółko z 200+ do 80 na trasie - to można im krzywdę zrobić, ale ja problemu z hamulcami nie zauważyłem.
RS3 [8V] Sportback '15
BYŁO
BYŁO