No u mnie akurat działa to co potrzeba Autor jakieś tam poprawki/modyfikacje robi jak mu się e-mail napisze.
Miło by było jakbyście napisali bardziej merytorycznie poza "chujstwo"
przecie napisałem z czym był problem :D generalnie idea mi sie bardzo podobała dlatego kupiłem, ale działanie mnie rozczarowało poprostu, jesli ci sie sprawuje to super gadget.. przy okazji jak Twoje auto?
Idealny nie jest. Odnośnie merytoryki to bardziej pisałem w kierunku aw69. Problemy, które zarejestrowałęm to np. brak bazy z opisami kodów usterek. Czasem kasowanie usterek powoduje "Error" na wyświetlaczu ale usterki się kasują. Innym przy kasowaniu VFIZ się zrebootuje. Nie działa mi "miernik" przyśpieszeń, brakuje kilku grup pomiarowych (nie obsługuje niby 2.7t). Więcej bugów nie zarejestrowałem.
W/w rzeczy myślę autor ogarnie, ale nie są bardzo krytyczne na co dzień. Muszę zdokumentować bloki pomiarowe z ECU 2.7t i podesłać autorowi bo obiecał dodać jak prześlę opis co i jak.
Z fajnych rzeczy to mogę sobie np. przepustnice wydechu z kiery otwierać. Mała rzecz a cieszy ;)
Co do samochodu to do końca miesiąca wrzucę update w moim wątku bo to nie tak, że nic się nie dzieje :)
Na dziś rano po ostatnich poprawkach już się cieszyłem że koniec i jechać stroić, ale uciekło mi gdzieś ciśnienie paliwa nagle i muszę w weekend to ogarnąć. Poza tym nie działa mi temperatura z czujnika oleju w misce.
Idealny nie jest. Odnośnie merytoryki to bardziej pisałem w kierunku aw69.
wolno działa, zawiesza się, w S3 8L nie pokazywało boostu, a wiec cos pojebane jest w adresach can. Czesto zdarzało się że nie mozna było uruchomić VFIZ manetką. Żyło to urzadzenie własnym zyciem. Generalnie słabe
S3 8L to generacyjnie bardziej S4 B5 niż B6/B7. Nie ma w/w problemów w B6/B7 gdzie wszystko jest nowsze. Zaobserwowałem jedynie które wymieniłem. Sam hardware VFIZ przez lata też przyśpieszył, ale jeśli przez ostatni rok sprawdzałeś to w S3 to pewnie do dziś wiele się nie zmieniło.