S4 B5 2.7 sedan by [DOBRZAŃSKI]
-
Sedan Savo jest jednym z głównych powodów, dla których tu zaglądam. Podziwiam ogrom prac i oczywiście efekt końcowy. Auto wygląda obłędnie. Nie oznacza to jednak, że każdy musi to robić, a wąska eska jest zła. Jak tak dalej pójdzie to wąskie się będą bardziej wyróżniać niż szerokie :)
Przepraszam za OT. Mówisz, że odkładasz lakier na po modach. Skądś to znam. Jest jeden problem, mody nigdy się kończą :)
Przepraszam za OT. Mówisz, że odkładasz lakier na po modach. Skądś to znam. Jest jeden problem, mody nigdy się kończą :)
b4 quattro 4.2 V8 BiTurbo
Nie wiem dlaczego ale też mam sentyment do sedanów.
Gdyby to był ori rs4 to ciąć to byłby grzech, ale s4 ciąć w imię rs4 dlaczego nie jeśli jest odpowiedni budżet, oby zgodnie ze sztuką. Jeśli chciałbyś sprzedać jakiemuś "kolekcjonerowi" to i tak połowa by zrezygnowała z powodu silnika, hamulców, zawieszenia, foteli, kierownicy itd :D. Zwykłe s4 czy jest czymś nadzwyczajnym? Chyba nie, a ulepem nazwać samochód który nie wychodził fabrycznie a w silniku ma namotane co nie miara to się nie liczy .
Przy okazji odświeżania lakieru można zmienić boy, albo na odwrót :D.
Gdyby to był ori rs4 to ciąć to byłby grzech, ale s4 ciąć w imię rs4 dlaczego nie jeśli jest odpowiedni budżet, oby zgodnie ze sztuką. Jeśli chciałbyś sprzedać jakiemuś "kolekcjonerowi" to i tak połowa by zrezygnowała z powodu silnika, hamulców, zawieszenia, foteli, kierownicy itd :D. Zwykłe s4 czy jest czymś nadzwyczajnym? Chyba nie, a ulepem nazwać samochód który nie wychodził fabrycznie a w silniku ma namotane co nie miara to się nie liczy .
Przy okazji odświeżania lakieru można zmienić boy, albo na odwrót :D.
Co powiesz na temat tej skrzyni? mocna 1 i 2 i dłuższe 4,5 i 6? jak te od 2.5tdi? Mordowałem ten temat ostatnio i o ile się nie mylę to jest krótsza od DQT i jeszcze dwóch jakiś których symboli nie pamiętamDobrzanskiS4B5 pisze:SwogONE pisze:Recaro PP powinny lepiej siąść przy kształcie b5 :) A jak wagowo wychodzi? Lżejsze od prosiaków ? Esa piękna! I musi też robić niemiłosierny przeciąg
Kilka nowych fantów RS do budy![]()
Licznik wysoko skalowany sie przyda,zobaczymy co skrzynia EHW potrafi...
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
-
Dłuższe 4/5/6 wzgledem RS4/S4 i o to mi chodzilo, powinno być 230 km/h 4-biegRRyb pisze:Co powiesz na temat tej skrzyni? mocna 1 i 2 i dłuższe 4,5 i 6? jak te od 2.5tdi? Mordowałem ten temat ostatnio i o ile się nie mylę to jest krótsza od DQT i jeszcze dwóch jakiś których symboli nie pamiętamDobrzanskiS4B5 pisze:SwogONE pisze:Recaro PP powinny lepiej siąść przy kształcie b5 :) A jak wagowo wychodzi? Lżejsze od prosiaków ? Esa piękna! I musi też robić niemiłosierny przeciąg
Kilka nowych fantów RS do budy![]()
Licznik wysoko skalowany sie przyda,zobaczymy co skrzynia EHW potrafi...
I mała fotka od BOLA
Płyta na swoim miejscu

Ostatnio zmieniony 2018-02-27, 10:45 przez DobrzanskiS4B5, łącznie zmieniany 1 raz.
[ D O B R Z A Ń S K I ]
-
240km/h na 4-tym biegu przy 6.4 obr./na min. (dqt) to z palcem w d*pc* leciałem swoją a6 c5 avant prawie 2 tony
jeszcze zostało troszkę do 7/8tys. obrt. na min. i do tego jeszcze dwa biegi tj. 5, 6 i strzały z tłumików
W swoim 2.7BiT Q (AJK) 6 gang (seria) już kilkanaście razy zamknąłem licznik (nie chwaląc się oczywiście). Wiadomo samochód rozgrzany do odpowiedniej temp. Testy przeprowadzałem zaraz po zakupie auta na banie na 'hitlerowskiej autostradzie bez ograniczenia prędkości' ile fabryka dała
Taka tam moja ciekawostka do aktualnego tematu u Cb w topick'u. Odcinek na banie prawie ~9km prostej 3 pasmowej szerokiej prostej (bez żadnych dziur jak w pl) autostaradzie. Pzdr. Patryk.

ja odcinkę ustawiłem sobie na 7.0obr./min i jest git. Chciałem troszkę więcej po przecinku np. 3-cią kreskę ale to już ryzyko jak na serie. Również mierzone było fotokomórką/ fotoradarem od kolegi/ zwykłym smartfonem w środku i gps itd. itp.Kamil_D pisze:zależy kto ma jak odcinke ustawiona :) ja na seryjnej s4 na 4tym biegu ponad 225 latałem mierzone fotokomórką na 1/4mili ;D