Byłem dziś w warsztacie i dowiedziałem się że muszę naprawić sterowanie tylnego zawieszenia.
Sprawa z tego co wiem tania nie jest wiec jak jakaś dobra dusza powiedziała by mi jak się za ten temat sensownie zabrać byłoby pięknie Nie mam pojęcia jak wyglada i jak działa taki system .Gdzie ewentualnie kupić dobre i oczywiście najtańsze części zamienne ?
Za wszelkie rady porady bede bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Temat znany w tym modelu i wielokrotnie przerabiany na forum , sprawdź wiaiazke w podsufitce i pewnie bezpiecznik masz przepalony pod lewym deklem obudowy głównego sterownika.
Panowie może źle się wyraziłem z tym sterowaniem:-). Chodzi mi o ten system ( z tego co wyczytałem)
który nazywa się drc. Amorki są dobre ale z tego co mi powiedzieli to cieknie mi z tych zaworów co je utwardzają.
Napisałeś że chodzi o tylne zawieszenie a nie wiem czy wiesz zawieszenie jest łączone po przekątnej, tzn:
Przednie lewe koło jest połączone poprzez zawór(zbiornik ciśnienia) z tylnym prawym kołem.
Przednie prawe koło jest połączone poprzez zawór(zbiornik ciśnienia) z tylnym lewym kołem.
Bardziej obrazowo na filmie: https://www.youtube.com/watch?v=boJ4el9HLYg
Podobno DRC bardzo fajny temat jeśli działa i jest serwisowany.
Ja kupiłem gwint ponieważ kupiłem auto z rozpiętym DRC od handlarza a tym samym nie wiedziałem w jakim stanie były amortyzatory albo zawory zawieszenia (wprawdzie po odnalezieniu kontaktu do poprzedniego właściciela powiedział że wszystko było ok ale ja już gwint miałem kupiony) , poza tym w moim przypadku doszedł by kost lawety do warszawy i jeszcze kilka dodatkowych problemów które wygenerowały by mi więcej kosztów.
Poszukaj tego serwisu co zajmusię się napełnianiem DRC i do nich podjedź, zobaczysz co Ci powiedzą i zadecydujesz.
Kiedyś znalazłem na archiwum allegro ogłoszenie o nabijaniu DRC i nr tel: 501131813. Nigdy tam nic nie robiłem więc nie wiem czy dobry czy nie. Pytałem o nabicie DRC gdy całe zawieszenie było rozpięte i powiedział że 1200zł w 2016r. W rozmowie tel mówił również że w razie czego gdzieś na północy (chyba w gdańsku) regenerują amortyzatory DRC. Zadzwoń i pogadaj