Jaki wydech do s6 c5 ?

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

wiktor

Jaki wydech do s6 c5 ?

Post autor: wiktor »

Witam. Od jakiegoś czasu jeżdżę s6 c5 i muszę wymienić dwa końcowe tłumiki ponieważ są przerdzewiałe na wejściu ( nie da się uratować ). Moje pytanie brzmi czy muszę szukać używki tylko od s6 czy pasują też do RS6 lub czegoś innego bez większej rzeźby . Ewentualnie może ktoś zna kogoś w okolicach trójmiasta kto może zrobić cały nowy wydech do mojego auta :)
volski1

Post autor: volski1 »

Carmasters na hutniczej w Gdyni.
Bloku miał w swojej s6 wydech robiony u nich. Całkiem przyjemnie to chodziło.
Chyba że Cie stać na millteka - dla mnie mistrz.

A jak jesteś w stanie sobie ogarnąć transport z NO to Ci oddam gratis ori tłumiki z mojego złoma.
Awatar użytkownika
Koralgol

Post autor: Koralgol »

Ja po nowym roku będę robił w "MK2 VRT" i z tego co się orientowałem to mogę polecić jakość/cena ;-)
wiktor

Millteka mi tez najbardziej odpowiada tylko gdzie można go dostać bo jak próbowałem coś dzwonić przed świetami to już niedostępny ...Czy cały układ wydechowy pasuje od RS6 ? Znalazłem w Gdansku taki zastaw , podejdzie ? http://wydechowe.pl/index.php?route=pro ... uct_id=856 .
Ostatnio zmieniony 2017-12-24, 07:45 przez wiktor, łącznie zmieniany 1 raz.
volski1

Z rs6 podejdzie jak podetniesz zderzak ;)
Mania

Post autor: Mania »

volski1 pisze:Chyba że Cie stać na millteka - dla mnie mistrz
Wbrew pozorom nowy milltek jest tańszy niż wszystkie robione przez magików. ;-)
Ja będę do swojej robiła w styczniu. Jak odbiorę samochód to mogę nagrać i wrzucić jak gada.
wiktor pisze:Czy cały układ wydechowy pasuje od RS6 ?
Fizycznie tak, jedynie jeśli masz zderzak z S6 to tylna dokładka/dyfuzor do podcięcia, ale pamiętaj, że jak włożysz wydech z auta doładowanego do wolnossaka to stracisz niuta.
wiktor

Ze wstępnych ustaleń wychodzi że robienie całego wydechu u magików zaczyna się od ok. 3 tys + . Millteka nie udało mi się jeszcze znaleźć do s6 , są tylko do RS6. Używek prawie nie ma na rynku lub są w słabym stanie . To rób wydech i sprzedaj mi tylne puchy :roll: bo na obecną chwile nie widzę za bardzo alternatywy ... :P
Mania

Szukałeś w ogóle? Zobacz:
http://www.esetuning.com/milltek-catbac ... au135.html

Zakup używanych tylnych puch jest totalnie bez sensu. Nasze auta mają swoje lata i zapewne wcale w nie lepszym stanie kupisz, a tylko będziesz zaraz klął, że wydałeś hajs i znowu to samo. Albo zrób jakieś customowe, albo kup jakiegoś gotowca, bo same końcowe millteka to cena parodia - mój mąż na fb pytał dystrybutora to powiedział za dwie końcowe puchy 3300 pln :roll:
volski1

Ja rozważam coś takiego. Boję się tylko że będzie jednak zbyt restrykcyjny. :-/

https://www.milltekexhaust-roadrunnermo ... results=25
Mania

Kwestia gustu co kto lubi, ale moim zdaniem będzie dobrze ;-) Sam zobacz:
https://www.youtube.com/watch?v=RtjUeBxOv_Y
A tutaj na A6k chłopak wrzucił do S6 same końcowe millteki z rs6 c5, końcówki z rs6 c6, a reszta seria:
https://www.youtube.com/watch?v=qbjYjlgl4m0

Z tego co ja z moim magikiem rozmawiałam to fabrycznie milltek do ryśka ma zamontowane klapki/przepustnice, więc na wolnych jest spokojnie, a pod obciążeniem fajnie mruczy ;-)
wiktor

Witam ponownie . Dalej mam dylemat co do wydech . Po tym jak w carmaster dostałem termin na kwiecień postanowiłem zamówić używki bo moje sie rozleciały . Przyszedł taki sam syf jak miałem wiec aktualnie mam przelot z tylu .... może ktoś podpowiedzieć od jakiego motoru bedą jeszcze pasowały końcowe tłumiki ? Bo ogólnie wydech jest całkiem przyjemny gdyby nie to ze jest głośnie dudnienie , rezonans przy 1800/2100 obr/min .
Awatar użytkownika
Kamil_2.7BiT

Post autor: Kamil_2.7BiT »

U siebie mialem ten sam problem. Kupilem puchy od 2,5tdi za jakies smieszne pieniadze. Przyszly w stanie idealnym! Jedynie srednica rury jest mniejsza chyba 2,25 cala.
wiktor

Dzięki !! Po Twoim poście bardzo szybko znalazłem tylne od 2.5 w stanie idealnym dosłownie za grosze . Już mam zamontowane w aucie . Wszystko gra ;) teraz na spokojnie mogę ogarnąć jakiś dobry wydech ;)
Awatar użytkownika
Kamil_2.7BiT

Post autor: Kamil_2.7BiT »

Ciesze sie ze moglem pomoc ;) od diesla nie rdzewieja
Alteregomaro

Post autor: Alteregomaro »

Cześć,

Kontynuując temat chciałbym się zapytać czy wydech RS6 (wydech końcowy) + xpipe + reszta z kwasówy we własnym zakresie (2,5" oprócz downpipe'ów, bo te będą 3") to doby pomysł dla Allroad'a 2.7BiT ? Będzie trzeba prawdopodobnie trochę porezać zderzak, tj. miejsca dla końcówek, ale to nie problem. Planuję taki zestaw, ale obawiam się, że będzie trochę za mocno drzeć japę ;/ Jakby wszystko gadało jak na powyższych filmach to bajka.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ