Spalanie lpg

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Biauy

Spalanie lpg

Post autor: Biauy »

Witam. Przeczytalem juz chyba wszystkie tematy o lpg na forum i w zadnym nie wyczytalem konkretow a jak juz cos bylo to temat nie byl zbyt aktualny. Interesuje mnie glownie ile gazu spalaja wasze 2.7 biturbo.Chodzi generalnie o roznice spalania benzyny wzgledem gazu i tego co pokazuje fis. U mnie wyglada to tak ze benzyny pali 13l, fis wlasnie tyle pokazuje i to sie zgadza a gazu okolo 19l. Przy bardzo spokojnej jezdzie spalil mi 10l benzyny a gazu 12. To rozumiem ale jezeli tylko zwieksze dynamike jazdy spalanie benzyny wzrosnie o 2l czyli okej a gazu juz o 6-8litrow. Bardzo duzy przeskok spalania gazu jest miedzy jazda emerycka a jazda dynamiczna. Nie wiem czy to normalne czy szukac przyczyny w instalacji lpg. Napisze od razu co mam. Lpg tech 326, 6x barracuda 115, reduktor Prins ten najmocniejszy. Moze byc to kwestia zabrudzenia reduktora ? Lpg ma juz ponad 4 lata. Auto kupilem nie dawno. Zrobilem na nowo kalibracje i strojenie gazu. Nie stroilem go narazie na afr tylko na odczyty napiecia z sond.
mophk

Post autor: mophk »

30% wiecej pali lpg tak srednio wiec mniej wiecej pasuje. poza tym twoja mapa moze być podlana górą która pewnie jest mocniej wykorzystana zeby egt nie zabiło silnika - takie mam domysły.

sugestia: zrobic logi dynamiczne wszystkiego i bedzie jasne czy wszystko gra.
Pasi

Post autor: Pasi »

wymień filtry, sprawdz szczelnosc instalacji.
Venom91x

Post autor: Venom91x »

Konie lubią wypić moje spalanie gazu najmniej przy supeer emeryckiej jezdzie wyszło 12 .
Normalna jazda 15-16 lpg ,ogien z wyprzedzaniem wszystkiego przed tobą 19-20 .
DOdam ze po zmianie skrzyni od 2.5 tdi spalanie bardzo sie poprawiło zwłaszcza przy wiekszych predkosciach tzn 150+
daw2
Kontakt:

Post autor: daw2 »

Czyli na skrzyni z tdi spalanie Ci spadło jazda autostradowa?
Awatar użytkownika
Kamil_2.7BiT

Post autor: Kamil_2.7BiT »

U mnie identiko jak u Venoma. Turbo zyje - turbo pije ;)
ODPOWIEDZ