Różnice w zaworach S4B5 vs 2.4/2.8
Wątpie czy ci sie uda. Jak przerabiałem moje tdi to zanim wykręciłem świece to już kompresja wróciła. Ciśnienie oleju nie przekraczało u mnie 3 bary. Na 5w40 było to samo . Może u mnie 15 letnie sprężyny zaworowe miały już dość.16vg60 pisze:Spr.na zimnym sprezanie ,jak podpiera to wyjdzie na ktorym
16vg60 pisze:Spr.na zimnym sprezanie ,jak podpiera to wyjdzie na ktorym
Sprawdziłem 9.5 ,10 ,10, 9,5 10, 10, na zimnym.
Ostatnio zmieniony 2017-11-29, 21:58 przez ZbychuBt, łącznie zmieniany 1 raz.
Zbychubit pisze ze na zimnym kuleje ok 1min.wiec wystarczy zeby obleciec z manometrem motor i jesli to kwestia sprężania to cos powinno pokazac
Umnie byl problem ze jak zakrecilem pod odcine to wtedy dopiero podpieralo na 5,10 sec. i zdecydiwaniejy gorzej by bylo spr.
Umnie byl problem ze jak zakrecilem pod odcine to wtedy dopiero podpieralo na 5,10 sec. i zdecydiwaniejy gorzej by bylo spr.
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
Czyli taka sama sytuacja jak u mnie. Jednak nie zdążył zmierzyć kompresji. Trzeba zaznaczyć ze ta praca na jałowym około minuty nie pozwala tak szybko cofnąć się popychaczowi. Co innego jak silnik się zatrzyma nie ma ciśnienia oleju a nawet może wystąpić sytuacja taka iż silnik zatrzyma się w takim miejscu gdzie wałek ciśnie na zawór i powoli wypompowuje szklankę.