buba pisze:motul to też już nie to samo co kiedyś. zupełnie inaczej auto pracuje (gorzej).
Gorzej bo juz ma swoje lata i km
właśnie chyba tutaj nie chodzi o to. ogólnie jakość wydaje mi się gorsza. wymieniałem w kilku autach na millersa i zdecydowanie lepiej silnik pracuje. Na początku myślałem że to moje subiektywne odczucie ale już nawet w hurtowni zauważyli że klienci zaczynają narzekać na jakość motula.
buba pisze:
właśnie chyba tutaj nie chodzi o to. ogólnie jakość wydaje mi się gorsza. wymieniałem w kilku autach na millersa i zdecydowanie lepiej silnik pracuje. Na początku myślałem że to moje subiektywne odczucie ale już nawet w hurtowni zauważyli że klienci zaczynają narzekać na jakość motula.
Niedługo wymieniam oliwę to sprawdzę millersa, będę miał dobre porównanie do motula
buba pisze:motul to też już nie to samo co kiedyś. zupełnie inaczej auto pracuje (gorzej).
Gorzej bo juz ma swoje lata i km
Buba wiesz coś więcej o różnicach między serią premium i trident? Wg kart produktu większość parametrów jest identyczna lub prawie identyczna przy tej samej klasie lepkości
Stosowalem ceramizer w 1.4 benzynie ktore lubia wcinac olej, po jakims czasie nie ubywa go az tyle takze polecam. Wlalem tez na probe do r32 ale tam zmian nie zauwazylem bo silnik chyba byl na tyle w dobrej kondycji ze dolewalem moze okolo 100ml od wymiany do wymiany.
buba pisze:
Niedługo wymieniam oliwę to sprawdzę millersa, będę miał dobre porównanie do motula
co Ty gadasz lej mobil1 za 2 litry millersa masz 5 litrów mobila...po co przepłacać a jak się uda kupić na promocji w tesco to nawet taniej
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Kiedyś pisałem że motul to lipa, mają już klientów to nie muszą o nich walczyć. Polecam ROWE, ale pewnie się nie skusićie bo go nie znacie. Bije na głowę milersy i inne oleje premium.
ktory niby taki wspanialy w tym rowe jeden chyba maja wieloestrowy tylko 10w60 reszta hc i minerale . to powiedz mi prosze ktory bije tak na glowe milerssa cfs 5w40 nt+ ?