Ceramizer

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

motul to też już nie to samo co kiedyś. zupełnie inaczej auto pracuje (gorzej).
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Dlatego napisałem że tutejszy. Kiedyś jak będziesz miał butle w ręku zobacz gdzie rozlewany. Ja do tej pory cały czas leje i jest zawsze bdb.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
daw2
Kontakt:

Post autor: daw2 »

buba pisze:motul to też już nie to samo co kiedyś. zupełnie inaczej auto pracuje (gorzej).
Gorzej bo juz ma swoje lata i km
Awatar użytkownika
buba

daw2 pisze:
buba pisze:motul to też już nie to samo co kiedyś. zupełnie inaczej auto pracuje (gorzej).
właśnie chyba tutaj nie chodzi o to. ogólnie jakość wydaje mi się gorsza. wymieniałem w kilku autach na millersa i zdecydowanie lepiej silnik pracuje. Na początku myślałem że to moje subiektywne odczucie ale już nawet w hurtowni zauważyli że klienci zaczynają narzekać na jakość motula.
Awatar użytkownika
Immo

Post autor: Immo »

buba pisze: właśnie chyba tutaj nie chodzi o to. ogólnie jakość wydaje mi się gorsza. wymieniałem w kilku autach na millersa i zdecydowanie lepiej silnik pracuje. Na początku myślałem że to moje subiektywne odczucie ale już nawet w hurtowni zauważyli że klienci zaczynają narzekać na jakość motula.
Niedługo wymieniam oliwę to sprawdzę millersa, będę miał dobre porównanie do motula
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

buba pisze:
daw2 pisze:
właśnie chyba tutaj nie chodzi o to. ogólnie jakość wydaje mi się gorsza. wymieniałem w kilku autach na millersa i zdecydowanie lepiej silnik pracuje. Na początku myślałem że to moje subiektywne odczucie ale już nawet w hurtowni zauważyli że klienci zaczynają narzekać na jakość motula.
a millers to jaki konkretnie zalewasz :?:
Awatar użytkownika
buba

dedykowany do auta. nie jakieś wyczynowe
Awatar użytkownika
Immo

Post autor: Immo »

Buba wiesz coś więcej o różnicach między serią premium i trident? Wg kart produktu większość parametrów jest identyczna lub prawie identyczna przy tej samej klasie lepkości
Biauy

Post autor: Biauy »

Stosowalem ceramizer w 1.4 benzynie ktore lubia wcinac olej, po jakims czasie nie ubywa go az tyle takze polecam. Wlalem tez na probe do r32 ale tam zmian nie zauwazylem bo silnik chyba byl na tyle w dobrej kondycji ze dolewalem moze okolo 100ml od wymiany do wymiany.
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Ja przeszedłem na millers NT 10w60 i nie żałuje. Nie wróce już do motula
bracus
Post autor: bracus »

Immo pisze:
buba pisze: właśnie chyba tutaj nie chodzi o to. ogólnie jakość wydaje mi się gorsza. wymieniałem w kilku autach na millersa i zdecydowanie lepiej silnik pracuje. Na początku myślałem że to moje subiektywne odczucie ale już nawet w hurtowni zauważyli że klienci zaczynają narzekać na jakość motula.
Niedługo wymieniam oliwę to sprawdzę millersa, będę miał dobre porównanie do motula
co Ty gadasz lej mobil1 za 2 litry millersa masz 5 litrów mobila...po co przepłacać a jak się uda kupić na promocji w tesco to nawet taniej ;-)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

emay pisze:Ja przeszedłem na millers NT 10w60 i nie żałuje. Nie wróce już do motula
no dobra Emay, ale powiedz cos wiecej, dlaczego ?? jaki wczesniej lales 5w40 300v?
s4 b5 avant
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

AdrianBit pisze:
emay pisze:Ja przeszedłem na millers NT 10w60 i nie żałuje. Nie wróce już do motula
no dobra Emay, ale powiedz cos wiecej, dlaczego ?? jaki wczesniej lales 5w40 300v?
Gdzieś już pisałem na forum przypomnę jeszcze raz.

1. Spadła temperatura oleju o 5 stopni.
2. Nie robi się tak szybko przepalony jak Motul
3. Mam wrażenie, że mniej go schodzi przy upalaniu.
Awatar użytkownika
gustav

Post autor: gustav »

Kiedyś pisałem że motul to lipa, mają już klientów to nie muszą o nich walczyć. Polecam ROWE, ale pewnie się nie skusićie bo go nie znacie. Bije na głowę milersy i inne oleje premium.
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

ktory niby taki wspanialy w tym rowe jeden chyba maja wieloestrowy tylko 10w60 reszta hc i minerale . to powiedz mi prosze ktory bije tak na glowe milerssa cfs 5w40 nt+ ?
ODPOWIEDZ