Ceramizer
Ceramizer
Jakie macie opinie na temat stosowania ceramizera do oleju? Pomaga coś czy to tylko sciema?
W modelarstwie ruscy stosuja nagminnie jakas nanotechnologie i wyniki maja bardzo dobre tyle ze w modelach predkich silniki kreca 40tys obr/min. W samochodach sam osobiscie nie stosowalem. Znajomy modelarz zalewal to ustrojstwo do astry gsi i przez dwa lata jezdzac jako rally car zaobserwowal roznice na plus jesli chodzi o wkrecanie na obroty i odglosy z silnika.
Ja dosyc sceptycznie zawsze byłem do tego typu produktów ale postanowiłem sprawdzić na dupowozie i powiem że nie zauważyłem jakichś znaczących zmian po za dwoma: start na zimny zdecydowanie ,, łatwiej" przychodzi i silnik dość zacnie się wyciszył. Wiec ogólnie całkiem pozytywnie.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
a ja .. dostalem do wybrania w sklepie moto na mikolajki i wzialem do dyfra :D... zalalem do audi... i niestety nic to nie dalo po tych 2000 km
ale jest tam wzmianka i to wytłuszczone że jeżeli produkt po 2000km nie przyniesie zmian to znaczy ze element jest zabardzo zużyty :D. Znaczy to tyle że nawet jak nie działa to i tak nie ich wina
ale jest tam wzmianka i to wytłuszczone że jeżeli produkt po 2000km nie przyniesie zmian to znaczy ze element jest zabardzo zużyty :D. Znaczy to tyle że nawet jak nie działa to i tak nie ich wina

Ja używam od długiego czasu w ramach profilaktyki. Efekty obserwuję takie jak Jachyr, więc w zupełności mnie to zadowala i przekonuje do dalszego stosowania. Wychodze z założenia, ze elementy zużyte się naprawia albo wymienia, a potem można zastosować ceramizer w ramach dodatkowego zabezpieczenia i przedłużenia żywotności.
jaki lejesz?Jachyr pisze:Ja dosyc sceptycznie zawsze byłem do tego typu produktów ale postanowiłem sprawdzić na dupowozie i powiem że nie zauważyłem jakichś znaczących zmian po za dwoma: start na zimny zdecydowanie ,, łatwiej" przychodzi i silnik dość zacnie się wyciszył. Wiec ogólnie całkiem pozytywnie.
Bubus nie wiem czy im zapłacili czy nie ale coś w tym jest: http://www.tvnturbo.pl/aktualnosci,1850 ... 68080.html
Po za tym ja do każdego auta bez znaczenia czy była to ESA czy klekol leje Motula i nie tego importowanego i rozlewanego w pl tylko Ori Fr. I tak jak już pisałem ne odczułem większych różnic po za tym że zrobiło się w aucie ciszej i lepiej startuje.
Po za tym ja do każdego auta bez znaczenia czy była to ESA czy klekol leje Motula i nie tego importowanego i rozlewanego w pl tylko Ori Fr. I tak jak już pisałem ne odczułem większych różnic po za tym że zrobiło się w aucie ciszej i lepiej startuje.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
- Kamil_2.7BiT