pacjent 2.7 biturbo a4 b7

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
mylek
Kontakt:

Post autor: mylek »

Znany mi sposób to wsadzić pompę ABS 5.7 zamiast 8.0. U mnie tak jest zrobione i ABS działa.
johny1392

Post autor: johny1392 »

Tak to to autko, tu jeszcze kilka filmików https://www.youtube.com/watch?v=u3-6QC_dNFU
Ogólnie im bardziej drarze temat tym bardziej mi się odechciewa nie dokończonego auta nikt nie odbiera telefonów jak już odbierze i dowie się o co chodzi to albo rzuca kwotami 6k albo temat się urywa. Do czarnego nie idzie się dodzwonić.

Wtyki absu zostały przerobione maja końcówki z b7, żeby podpiac ABS 5,7 trzeba nowa wiązkę teraz wątpię rzeby ktoś tam do czegoś doszedł kilka kabli zostało luźnych nigdzie nie wpietych
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

myslalem ze te auto jest krotko po swapie a ono juz tak jezdzi kawal czasu niesprawne . tak to jest jak ktos ma za duze zamiary wzgledem mozliwosci i finansow :D

na sniegu to nie katowanie :D
Bieniek

Post autor: Bieniek »

W tym stanie i z tym wyposażeniem to może z 25 jest to auto warte...
Teraz tak patrze po cenach to za tanio swoje sprzedałem. :-)
johny1392

Post autor: johny1392 »

Ogólnie ciezki temat przed założeniem tego tematu zaproponowałem mu okolice 30k to nawet niechcial gadać, no ale fakt wyposażenie słabe hamulce kiepskie i luzu w zawieszeniu teraz myślę 25 bym nie zaproponował ile to problemów żeby kogoś znaleźć żeby to naprawil
mik-17

Post autor: mik-17 »

Odpuść temat tego auta.
To co masz włozyć w zakup tego niedopracowanego paścia możesz włożyć w S4 b7 avant (chyba że chcesz sedana to dużo taniej) Np te:
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s4-a ... 67dc6cfd5b
Wystawisz do sprzedania silnik bbk Za 8000-9000zł albo i więcej jeśli będziesz trzymał go do momentu sprzedaży w samochodzie. Sprzedasz pas przedni i za tą kasę kupisz jakiś z 2.5 tdi żeby chłodnice pasowały.
Myślę ze za ok 4500zł kupisz kompletny swap +/- 3000zł za przekładkę.
W 40 000zł ze wszystkim powinieneś się zmieścić żeby mieć silnik 2.7 po sofcie już w budzie S4 z lepszymi hamulcami, stabilizatorami, całkiem spoko zawieszeniem oraz dobrym wypasem w środku jak fotele z pamięcią ( jak Ci się kolor by nie spodobał to amatora na zamianę od razu znajdziesz) S4 z zasady jest lepiej wypasione niż większość a4, nie ma gdybania czy jest kierownica 3-ramienna, 2 czy 4 elektryczne szyby itd. Wrazie kolejnych modów typu większe hamulce zawsze znajdziesz chętnego.
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

:) mylek bo wtedy jeszcze nie ogarnialem co i jak z 8.0 zrobic zeby to wszystko do kupy gralo ;) Teraz puszczam a w zasadzie puszczalem normalnie b7 z ori abs 8,0.

Inna sprawa ze termin na ta chwile to luty :D A pytanie cenzura o kwoty ile za doprowadzenie to az sie rzygac chce :/ Skad ja czy ktokolwiek inny ma wiedziec co trzeba zrobic/poprawic zeby to dzialalo jak trzeba jak nie widzial auta?

Wogolew staram sie nie udzielac i nie robic juz b6/b7 bo wszyscy tylko pierdola jaki to nosb nie druciarz albo ze drogi ze nie dalby mi za swapa tyle i tyle a pozniej sie nagle okazuje ze wszysycy w gebie tylko mocni a co do czego to kupa.

Dostalem niedawno auto : wszystko zlozone mechanicznie tylko masz kable podpiac mowie ok spoko. Auto przyjezdza angol po przekladce , wiazki poprute , wezy od klimy wogole brak , oslon DP brak , wiazki prawie na wydechu lezą , i za ile ja mam to poprawiac jak silnik w sumie wlozyc to 2-4 dni z robotami obok niego a dalej to juz dopieszczanie zeby wszystko jakos dzialalo. Chcece miec fabryke , bez problemow i ewentualnych kwiatkow , poprawek TO cenzura NIE ROBCIE SWAPOW ALBO ZROZUMCIE ZE NAWET SERYJNE AUTA ROBIA CUDA A MOWA TAKIE!

Uffffffff..........
Obrazek
Booost

Post autor: Booost »

Hehe widzę kolega woli zapytać o auto osób które go lepiej znają niż ja sam :D a jako że to moje auto odpowiem Ci tu skoro nieśmiały jesteś :D
ABS jest 5.7 działa poprawnie tak samo jak ESP
W silniku coś stuka po zgaszeniu? Może korba? Zastanów się co piszesz to ewidentnie telepniecie silnikiem....
Błędy? Są błędy takie jak ci powiedziałem ale chyba nie spamietales a jakiś tu wróżbita postanowił rozwinąć temat i ci tarota układa
Błąd speed sensor vehicle w ecu
W Liczniku błąd komunikacji że sterownikiem
Ecu jest z manualna are tak jak silnik

Słucham następnego pytania

[ Dodano: 2017-10-26, 16:17 ]
Co do hamulców 320mm klocki nowe ferodo, chcesz żeby w miejscu stawał to wsadz sobie z Rs6 jakąś ceramikę za 20tys a szukasz auta za 20 :D luzow w zawieszeniu nie dostrzegam ale pewnie ty wiesz lepiej
Ostatnio zmieniony 2017-10-26, 16:52 przez Booost, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nosb

Bezwypadkowe ?
Dlaczego pan sprzedaje ?
Lakier oryginalny ?
A ile to pali ?
Paaaaanie ale takie a4 to ja widzialem za 12 na allegro !
Oooo jakies kontrolki sie pala , to ja chyba nie chce...
Ile ma przbeiegu ? 199 tys ? na bank coafany! 201 ? Eeee nie za duzo zaraz sie popsuje.

:lol:
Obrazek
Booost

Nic dodać nic ująć :D stan i przebieg do ustalenia :D
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

na tym forum wróży się z kuli ;)
Booost

Wojt3q pisze:na tym forum wróży się z kuli ;)
Zauważyłem :D

[ Dodano: 2017-10-26, 17:53 ]
W połowie listopada jedzie na przegląd elektryki i zostanie opanowane na perfekt, bliżej mam do ciebie nosb ale ty już gardzi takimi projektami :D
Awatar użytkownika
nosb

Nie tyle gardze co mam komfort wyboru co robic i ile za to sobie zyczyc ;) A b6/b7 to juz kazdy chce sam , albo za duzo sobie zycze albo chuwico. na ta chwile zreszta i tak do lutego nic nie wpuszczam. Trzeba wyjsc na prosta i zlapac oddech bo sie zajebac idzie z tymi waszymi rupieciami i wymaganiami oraz placeniem .
Obrazek
artur35

Post autor: artur35 »

Czytam i czytam i wnioski nasuwają się same....każdy chce tanio i jak najlepiej ale nie zawsze to rozwiązanie idzie w parze.Za fachową naprawę auta trzeba zapłacić ale wtedy można cieszyć się autem i zawsze jak coś pytać o poradę.
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

wiadomka wszystko kosztuje, sam sie o tym przekonałem, kupiłem bardzo zadbane s4 b5 a i tak lekko wpadło 10koła w ciagu 5 miesiecy i jeszcze pare rzeczy przydałoby się zrobić.
Nie ma tanio i dobrze, taka jest prawda niestety ;D
s4 b5 avant
ODPOWIEDZ