Ciśnienie doładowania K04 RS4 seria vs program?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Norbi

Ciśnienie doładowania K04 RS4 seria vs program?

Post autor: Norbi »

Pytanie jak w temacie. Ile ładują serja K04, a ile po sofcie :?:
Moje wątpliwości do tego czy mam program po ostatnim spocie spowodował Racer :-)
Stawaliśmy z rolki i dwukrotnie i dość mocno mnie klepał.
Racer 390 KM , nie pamiętam niuta (soft) u mnie jak w podpisie, hamowane jakiś czas temu.
Dodam,że po zrobieniu rozrządu mam wrażenie,że auto osłabło, poza tym logowaliśmy z Adamem moje autko i ładuje tak samo jak Racera, silnik pracuje równo,żadnych złych oznak nie zauważyłem.
Błędy jakie wyrzuca to sondy lambda i za bogata mieszanka.
Sondy będę wymieniał, ale nie wiem czy mogą powodować spadek mocy?
Łapałem się też z RS4 Marcina (seria) i szliśmy w kilku przejazdach równiutko.
Stąd wzięły się moje wątpliwości do tego czy soft jest, czy nie?
deSigner
Post autor: deSigner »

Mi laduje 1,36 po sofcie.

Trzeba było sobie zhamowac auto od razu u mastersow to byś wiedział czy jest soft czy nie ;-)
The Rice Power
Norbi

deSigner pisze:Mi laduje 1,36 po sofcie.

Trzeba było sobie zhamowac auto od razu u mastersow to byś wiedział czy jest soft czy nie ;-)
U mnie 1.2
kosiniak

Post autor: kosiniak »

a mzoe twoj emerycki czas reakcji ma na to wplyw a nie te 20ps? :D Zreszta co, nagle zniknal? nie masz wskaznika boostu?
Norbi

kosiniak pisze:a mzoe twoj emerycki czas reakcji ma na to wplyw a nie te 20ps? :D Zreszta co, nagle zniknal? nie masz wskaznika boostu?
Mam wskaźnik mister małolat :-P , a lataliśmy z rolki...
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

I bledy sond i zalewanie paliwem ;-)
Obrazek
sportmile

Post autor: sportmile »

cale zycie myslalem ze
- auto seria 1.1
- soft 1.4-1.5
dlatego bylem tak zdziwiony jak zobaczylem u ciebie na vagu 1.15 i przypomnialem sobie twoje 413 konie + to ze racer ma 388 i lal cie na modlinie. Czarny z legionowa z ktorym jechales to bardzo zdrowa seria czyli wnioskuje ze twoj tez to seria. Podjedz do Witka masz najblizej albo rozkrec i zobacz czy nie masz plomby na kompie.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Norbi

sportmile pisze:cale zycie myslalem ze
- auto seria 1.1
- soft 1.4-1.5
dlatego bylem tak zdziwiony jak zobaczylem u ciebie na vagu 1.15 i przypomnialem sobie twoje 413 konie + to ze racer ma 388 i lal cie na modlinie. Czarny z legionowa z ktorym jechales to bardzo zdrowa seria czyli wnioskuje ze twoj tez to seria. Podjedz do Witka masz najblizej albo rozkrec i zobacz czy nie masz plomby na kompie.
Dziś podjade do Witka, albo do Ciebie i zobaczymy co tam siedzi, bo widze,że ładowanie prawdy nie powie ;-)
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Norbi a logów nie robiłeś?
sportmile

Post autor: sportmile »

ja leze dzisiaj i jutro w lozku bo juz tydzien pracuje przeziebiony wiec czas sie pozbyc chorobska
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

Ja bym shamowal auto gdzie indziej...
gelon
Tytuł użytkownika: quattro driver:)
Post autor: gelon »

Moim zdaniem ten RS nie ma 400+ :mrgreen: Pamietam jak nim latałem co prawda był szybszy od mojej eski ale nie wydaje mnie się żeby tam było to 413KM bop różnica nie była wcale duża a niby 100KM więcej.
Jedź Norbi moze na inną hamownie i obadaj temat co tam się z nim wyprawia ;-)
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

No wlasnie. Na Witka hamowni moje auto wyplulo 280PS (seria + stozek + brak pre i katow), a nie jedzie jak 280PS... pewnie to wina zaplonow, ale... np. sporo osob wkleja wykresy od Witka i np. kilka 3.0TDI z rzedu mialo bogate bonusy w serii, co sie raczej nie zdarza w tych autach. Nie twierdze, ze zawyza, ale z ciekawosci shamowalbym auto gdzie indziej.
deSigner
Post autor: deSigner »

Flyer pisze:No wlasnie. Na Witka hamowni moje auto wyplulo 280PS (seria + stozek + brak pre i katow), a nie jedzie jak 280PS... pewnie to wina zaplonow, ale... np. sporo osob wkleja wykresy od Witka i np. kilka 3.0TDI z rzedu mialo bogate bonusy w serii, co sie raczej nie zdarza w tych autach. Nie twierdze, ze zawyza, ale z ciekawosci shamowalbym auto gdzie indziej.
Będę miał porównanie, bo hamowałem u Mastersów i będę hamował w MR - zobaczymy. A swoją drogą Norbi daj znać bo jestem ciekawy jak to wyjdzie w MR...

PS Ja myślę że się przyzwyczailiście do mocy :-P Ja jak odebrałem auto po fmicu to zapierdzielało mega, a teraz mi się wydaje jakoś słabsze.... No albo znowu się coś zje*ało, stąd wizyta w MR.
The Rice Power
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Arek, zadzialala Ci wtedy podswiadomosc. Zrobiles "cos" dla auta i poprostu miales wrazenie ;-)
ODPOWIEDZ