Panowie, od jakiegoś czasu rzy jednostajnej jeździe szarpie mi autem. Wcześniej było delikatnie ale teraz szarpie już tak że na mieście muszę dodawać co chwila gazu i puszczać bo z pedałem w jednej pozycji nie da się jechać. Do tego zapala się kontrolka ESP i i nie można jej wyłączyć. Jak dam trochę gazu lub jadę z gazem w podłodze to żadnego szarpania nie ma. Podłączyłem dziś auto pod VCDSa i nie ma żadnych błędów. Sprawdziłem też wypadanie zapłonu na postoju i też nie było żadnych missfire choć wydaje mi się że silnik chodzi trochę nierówno. Do tego przy lekkim dodawaniu gazu słychać gwizd (na podciśnieniu), jak turbo zacznie pompować to dźwięk ten cichnie. Nie jestem jednak pewny czy może to mieć związek gdyż ten świat miałem od dawna i auto nie szarpało.
Od czego zacząć poszukiwania?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
Szarpanie przy jednostajnej jeździe
- schockvvave
Też obstawiam nieszczelność ale nie mam teraz gdzie tego sprawdzić. W sobotę spróbuję sprawdzić wężyki do których będę miał dostęp i jak nic nie znajdę to zdejmę zderzak i sprawdzę jeszcze węże do intercoolera. Zrobię też logi przepływki. Jest jeszcze coś co można zrobić bez specjalnych narzędzi?goodwhy pisze:ŻADNA CEWKA, NIESZCZELNOŚĆ!!!! NAPOMPUJ UKŁAD I SZUKAJ NIESZCZELNOŚCI
A i na PB i LPG to samo.