Sprzęgło

Moderatorzy: buba, Mod-Team

daw2
Kontakt:

Sprzęgło

Post autor: daw2 »

Podjechałem pod robote wszystko było ok. Nigdy nie miałem ze sprzęgłem zadnych problemów. Wychodząc z pracy Zawsze odpalam na sprzęgle . Dziś odpalając na sprzęgle wjechałem w krawężnik po prostu auto ruszyło do przodu. Po odpaleniu na luzie nie da się wbić biegu. Wypchałem auto na luzie zapaliem na jedynce i dotoczyłem się do domu. Sprzęgło rozprzęga ale nie do końca. Jest dziwny objaw. Nacisne do połowy to delikatnie zaczyna rozprzeglać a gdy wcisne do końca zaczyna chamowac całe auto. Co tam się mogło rozwalić?
Awatar użytkownika
schockvvave

Post autor: schockvvave »

próbowałeś "podpomować" pedałem sprzęgła na luzie na zgaszonym aucie? może to wysprzęglik?
jak się nie da wbić biegu a ja tak miałem jak mówisz tylko ze w s4 b7 to u mnie wyłamał się ząb w docisku i blokował także miałem docisk do wymiany..
daw2
Kontakt:

no pewnie. Pompowałem z 10 min. Po pedale nie czuje zmiany . Chodzi tak samo ciężko jak zawsze. Zwale skrzynię w a6 bez wyciągania silnika?
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

no a czemu nie :-) masz nawet wiecej miejsca niz w a4, zacznij jednak od wysprzeglika, czy nie cieknie co z plynem itp, skrzynie jeszcze zdarzysz zdjac
Awatar użytkownika
schockvvave

jeżeli nie ma wycieku na wysokości skrzyni po pompowaniu to raczej nie wysprzęglik, więc tak czy inaczej będziesz musiał ją zrzucić i się okaże.

Nie wiem czy zwalisz bez wyciągania silnika, ale obstawiam że jak w b7 zwaliłem bez to tam tym bardziej powinno Ci się to udać.

ja bym obstawiał docisk. w razie czego odezwij się na pw mam wzmacniany sachsa z tarcza
daw2
Kontakt:

Miałem problemy z napedem. Uderzenia podczas dodawania i odejmowania gazu. Gdzie na podkarpaciu i za mniej wiecej ile można sprawdzić skrzynię
Awatar użytkownika
schockvvave

z tym to nie za bardzo Ci coś doradze,o skrzyni mówie. dwumase wiem gdzie robią na podkarpaciu.odnośnie skrzyni ktoś ci pewnie podsunie Rs service pod rzeszowem, ale jak poczytasz opinie na necie to się pewnie będziesz zastanawiał a i drodzy są za*ebiście.
daw2
Kontakt:

bo nie wiem czy czasem nie szukac dqt jak rozebrane bedzie.

[ Dodano: 2017-08-08, 14:15 ]
Docisk powiedział pa
Awatar użytkownika
schockvvave

tak jak mówiłem, ;p
szkoda że ten mój Ci nie podejdzie chyba że chcesz zobaczyc jaki to jest
daw2
Kontakt:

W skrzyni wymiony torsen . Stuki , luzy się znacznie zmniejszyły i praktycznie zniknęła tarka przy ruszaniu na skręconych kołach. Założyłem sprzęgło z rs ale zadowolony nie jestem. Dużo ciężej chodzi pedał i strasznie jest zrywne. Ciężko się przyzwyczaić.
Awatar użytkownika
schockvvave

dlatego mnie ciekawi jak są jeszcz mocniejsze sprzęgła kto to montuje, albo gdzie tym jeździ. pomijam 1/4 mili itp
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Ja mam dwutarcz z A5 i chodzi lzej niz to z rs4 i bez problemu mozna jezdzic na codzien.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
ODPOWIEDZ