Audi S4 b6 4.2 uszkodzony dwumas ?
Wysokie prawdopodobieństwo poduszki pod silnikiem.boss1761 pisze:Witam, zauważyłem dziwna sprawę podczas ostrzejszego przyspieszania na 1 i 2 biegu, wcześniej tego nie bylo, mieszek zachowuje się jakby miał zaraz wyskoczyć bieg :P. Moje odczucie jest jakby poduszka pod skrzynia była urwana. Ale nie jestem pewien. Miał ktoś coś takiego lub ma?
Przez 3 lata wymieniłem 2 poduszki i objawy były dokładnie jak piszesz.
Przy silnikach V8 to są częste usterki - poduszka silnika.
Niby komputer diagnozuje poduszkę ... za pierwszym razem pojawił się błąd, za drugim nie było błędu - uszkodzenie mechaniczne, które nie było diagnozowane przez komputer
Dość kosztowny temat
Kto kogo pierwszy wykończy ... S-tronic mnie, czy ja S-tronic
Witam, ostatnio dzieją się dziwne rzeczy przy odpalaniu gdy samochód jest nagrzany, auto nie da rady wkręcić się na obroty i gaśnie, a gdy już zalapie to przez chwilę jest dziwne drganie silnika które zaraz ustaje, podczas jazdy wszystko jest ok nic się nie dzieje. Przeczuwam najgorsze że coś zaczyna się dziać z rozrządem, ale może się mylę i jest to coś innego... Miał ktoś coś takiego, dodam że nie jest to zawsze ale ostatnio zdarza się czesciej. A najgorsze że w czwartek planuje jechać za granicę 1500 km i zaczynam się powoli bać :P
Cewki nie dawno byly sprawdzane i było wszystko ok, dziwne że tylko jak jest silnik rozgrzany, po zgaszeniu i próbie odpalenia ciężko mu wskoczyc na obroty, ale dlaczego na zimny jest ok i podczas jazdy też hmm
edit
Problem leży po stronie instalacji gazowej, jutro będzie sprawdzane bo na benzie jeździ normalnie :)
edit
Problem leży po stronie instalacji gazowej, jutro będzie sprawdzane bo na benzie jeździ normalnie :)