Turbo K04, fmic, wtryski, dziwne zachowanie auta
Panowie, to nie tak. Jestem i byłem świadomy tego, ze auto trzeba wystroić po takich modach. Wszystko robiłem sam. Przejechałem sie 2km w jedna i 2km z powrotem czyli w sumie 4km. Czy mocno katowałem? Przyspieszyłem dwa razy na 1, 2 no a na 3cim biegu nie było juz gdzie (wioskowy wąski, kręty asfalt). Utworzyłem ten temat głównie dla tego, że nie byłem pewny czy takie szarpania przy przyspieszaniu to tylko wina niewystojonwgo ecu czy może coś sknocilem. No i drugi powód założenia tematu to taki czy mogę tak jechać na strojenie ( to oczywiste ze trzeba jechać delikatnie). A wracając do tematu wtrysków. Nie lepiej jechać na tych nowych? Jeśli dobrze rozumiem to mieszanka będzie wtedy bogata, tak? Czyli mniej szkodliwa? Mniejsza temp w komorze spalania?
AdamS4, ostatnio kolegi s4 takze jechalo na strojenie.Z Wawy ok 140 km.I nowe wieksze wtryski byly w bagazniku.Dopiero na miejscu zostaly zmienione.Tak chcial sam stroiciel i mowil ze tak bedzie bezpieczniej.A Ty zrobisz jak tam zechcesz.Jedna uwaga zebys jechal ostroznie.A co do szarpania to patrzyles na bledy,logi?Moze to byc wina wlasnie tego ze auto nie wystrojone albo np przeplywki,swiec itp itd..
-