1.8t 240Km dZwiny dzwiek
1.8t 240Km dZwiny dzwiek
Panowie co może powodować dźwięk jakby drżenia wydobywającym się z okolic kolektora wydechowego/turbiny dzieje się tak tylko na postoju jak dodaje delikatnie gazu to dalej to słychać ale jak dodam gwałtowanie tak ze turbina napompuje troszkę powietrza to dźwięk ustaje aż puszcze gaz i dalej to samo :/ nic się z autem nie dzieje ale strasznie irytujący ten drzewiek, najlepsze jest to ze na zimnym się tak nie dzieje jak pojeżdżę spokojnie to tez nie, dopiero po dynamicznej jeździe to słychać. A4 b5 1.8t
tez myslałem ze klapka, ale wczoraj tam patrzałem to jest dobrze naciągnięta i niema opcji jej ruszyć, jedynie jak dopiero ją uchyle to mozna nia ruszac i ma luz, chyba ze jakims cudem po odpaleniu jest ona delikatnie uchylona??? jakby na gruszke dostawało sie troszke cisnienia i ja uchylało, dodam ze n75 wymieniałem i dalej to samo
[ Dodano: 2017-07-13, 12:27 ]
Dziś schylając się pod auto, doszedłem do wniosku ze ten dźwięk wydobywa się poniżej turbiny gdzieś koło kompresora klimy, jest tam coś coby mogło wydawać taki dźwięk? Może jakieś łożysko czy rolka,
[ Dodano: 2017-07-13, 12:27 ]
Dziś schylając się pod auto, doszedłem do wniosku ze ten dźwięk wydobywa się poniżej turbiny gdzieś koło kompresora klimy, jest tam coś coby mogło wydawać taki dźwięk? Może jakieś łożysko czy rolka,