Auto nie odpala A6 2.7
Auto nie odpala A6 2.7
Witam. Z dnia na dzień auto przestało odpalać, nie było żadnych wcześniejszych objawów. Auto zostawiłem w garażu,a na drugi dzień żeby go odpalić musiałem kręcić go z 15 razy. To wygląda tak jakby paliwa nie dostawał, bo już po 10-12 razie zaczyna krecić sam, ale jeszcze gaśnie , tak jakby nie miał jeszcze wystarczającej dawki Paliwa. Najlepsze jest to ,że jak samochód już odpali i po minucie zacznie równo pracować, można auto zgasić i odpali od dotknięcia. Po odpaleniu auto jeździ normalnie, żadnych spadków mocy czy szarpania. Ale jak zostawie samochód na noc, historia się znowu powtarza. Czy ktoś może podrzucić mi jakiś pomysł za co się zabrać? 

pompa sprawna . Mechanicy 2 tygodnie męczą samochód i niby wszystko OK, ale dalej nie odpala. Pompe słychać w baku. Poza tym jakby to była pompa to jak już auto odpali jeździ normalnie a przy wadliwej pompie by chyba nie jezdziło tylko szarpało, tak?
[ Dodano: 2017-05-30, 12:57 ]
Mechanicy sprawdzili, pompe, filtry i regulator ciśnienia. Wszystko dobre. Po wpięciu manometru przed wtryski pokazuje ciśnienie 3,5-4 bary, więc jest dobrze, a dalej auto trzeba po nocy krecic z 15 razy zeby odpaliło. CO JEST?????? JAKIEŚ POMYSŁY????
Mechanicy sprawdzili, pompe, filtry i regulator ciśnienia. Wszystko dobre. Po wpięciu manometru przed wtryski pokazuje ciśnienie 3,5-4 bary, więc jest dobrze, a dalej auto trzeba po nocy krecic z 15 razy zeby odpaliło. CO JEST?????? JAKIEŚ POMYSŁY????
Akumulator jest sprawny ? Jakie masz świece ?agd20 pisze:pompa sprawna . Mechanicy 2 tygodnie męczą samochód i niby wszystko OK, ale dalej nie odpala. Pompe słychać w baku. Poza tym jakby to była pompa to jak już auto odpali jeździ normalnie a przy wadliwej pompie by chyba nie jezdziło tylko szarpało, tak?
Jak miałem zjebany czujnik temperatury płynu chłodzącego, też nie mogłem odpalić auta.
Jak już odpalił i chwilę pochodził, odpalał bez problemu.
Pojechałem po nowy czujnik,okazał się zjebany, wywalał błąd, dopiero trzecia sztuka okazała się sprawna.
Jak już odpalił i chwilę pochodził, odpalał bez problemu.
Pojechałem po nowy czujnik,okazał się zjebany, wywalał błąd, dopiero trzecia sztuka okazała się sprawna.
Ostatnio zmieniony 2017-06-01, 12:58 przez emilzizi, łącznie zmieniany 1 raz.
-