Jakie wtryski A6 C5 AJK 2.7 na 400-450KM
Jakie wtryski A6 C5 AJK 2.7 na 400-450KM
Witam pewnie temat wielokrotnie wałkowany ale proszę pomoc w ukierunkowaniu modyfikacji A6 C5 2.7 moce jakie mnie interesują to 400-450 KM i zastanawiam się jakie wtryski wybrać do tego setupu. Myślałem o 525cc Short Bosch 0280158117 tylko zastanawiam się jak to będzie pasować oraz czy wystarczy do 400-450? Kalkulatory mówią, że styknie.
W dużej mierze chodzi mi o tym jak będzie to chodzić na wtryskiwaczach 440 lub 430 na strojenie chciałbym oddać do DIGITUN. Mam jeszcze pytanie zmieniać głowice na 2.4 2.8 czy zostawić serię, jeśli zmieniać to przydało by się odprężyć, czy można do zrobić uszczelką kanapką czy jaki najlepszy sposób? Jeszcze kwestia kolektor ssący myślę dać od allroada ponieważ mam stary typ. Co zrobić z wydechem z miarę tanio, żeby dało się ogarnąć taki zakres mocy muszę ogarnięcie jego zostawić na troszkę później.
Zastanawia mnie taka różnica cenowa miedzy wtryskami 430cc a 440cc. Wiec głowic nie ruszać mogą zostać seria, wleci kolektor ssący od allroada, wtryski 440cc powinny być ok na moc max 450KM. Wydech to sam będę chciał coś spawać tylko zastanawiam się jakie średnice DP myślę 3" ale nie wiem czy cały, a catback to na mniejszej niż 3" i dwa tłumiki przelotowe no i też myślę zastosować katalizatory w DP o większym przepływie. Dodam, że auto używane na co dzień.