Witam. Jestem w trakcie montażu centralnego intercoolera. Mam pytanie, ponieważ nie chcę przegiąć z cięciem belki żeby zderzak zachował jakąś sztywność. Czy ma ktoś jakieś fotki jak prawidłowo powinna być wycięta belka? Na razie wyciąłem tak jak na foto (tak jakby tylko dolną część) i wydaje mi się, że to za mało. Czy trzeba też obciąć te dolne wypustki intercoolera (tam gdzie można wkręcić śrubkę)?
RRyb pisze:Na moje oko nie trzeba bardziej. Ale niech wypowiedzą się inni
Przywiesiłem intercooler i próbowałem włożyć zderzak. Z góry brakuje może z 2-3mm, ale to raczej nie jest przeszkodą tylko te cycki wystające od dołu. Można je ściąć na zero?
fmic niby wchodzi bez wycinania górnej części belki, ale i tak naciska na zderzak u dołu i to z wyciętymi cyckami. Brzydko to wygląda.
Ja uciąłem górę i dół belki i zostawiłem tylko front. Dzieki temu w końcu udało się wpasować cooler bez uciskania zderzaka u dołu i wyglądało to w końcu jak seria.
peacenotwar pisze:fmic niby wchodzi bez wycinania górnej części belki, ale i tak naciska na zderzak u dołu i to z wyciętymi cyckami. Brzydko to wygląda.
Ja uciąłem górę i dół belki i zostawiłem tylko front. Dzieki temu w końcu udało się wpasować cooler bez uciskania zderzaka u dołu i wyglądało to w końcu jak seria.
dzięki za poradę, w takim razie jutro dotnę ;) Ogólnie dziś wyspawałem całe orurowanie, może coś jutro wrzucę ;)
[ Dodano: 2017-04-05, 20:58 ]
Zapomniałem o fotkach, finalnie ;)