Siema mam chyba problem z przepustnicą w każdym razie chciałbym zrobić jej adaptację ale mam 2 błędy w silniku (uboga mieszanka). Błędy da się skasować i wracają po jakiś powiedzmy 30 kilometrach i teraz pytanie czy mogę zrobić adaptację w tym okresie pomiędzy skasowaniem a pojawieniem się błędów i będzie wszystko git?
Zauważyłem że dodając delikatnie gazu tak do 1400 obrotów silnik delikatnie telepie się, gdy delikatnie stopniowo puszczam gaz obroty powoli spadają a od ok 1400-1200 spadają gwałtownie czy to może być wina przepustnicy? A może coś innego?
FILM
LOG GRUPA 60 log robiony na jałowym na rozgrzanym silniku
Przepustnica
Głównie chodzi mi o to że tiptronic w trasie jak jade sobie na 5 biegu i zrobie kick downa (pedał do oporu) to zrzuca mi najpierw na 4 bieg a po sekundzie na 3 bieg a powinien zrzucać od razu z 5 na 3. Mechanicy w serwisie od automatów mówili że przyczyną może być np przepustnica dlatego chciałem ją wyczyścić i zaadaptować.
Druga sprawa to ten nagły spadek obrotów opisany w pierwszym poście, gdy odpuszczam powoli gaz to obroty nagle gwałtownie spadają do jałowych mimo że gaz jest wciśnięty na kilka %.
Druga sprawa to ten nagły spadek obrotów opisany w pierwszym poście, gdy odpuszczam powoli gaz to obroty nagle gwałtownie spadają do jałowych mimo że gaz jest wciśnięty na kilka %.