Ciśnienie paliwa, pompa paliwa, regulator
Ciśnienie paliwa, pompa paliwa, regulator
Witam, borykam się z problemami zbyt ubogiej mieszanki, chcę sprawdzić pompę paliwa oraz regulator ciśnienia, nie mam manometru dlatego wybieram się do mechanika, który mam nadzieje mi to sprawdzi. I teraz pytanie:
Audi A6 c5 2.7 Bit 250 km seria
1. Jakie ciśnienie ma dawać pompa paliwa?
2. Jakie ciśnienie ma dawać regulator?
3. Wartości sprawdza się na biegu jałowym i pod maksymalnym obciążeniem?
Może ktoś udzieli mi dodatkowych wskazówek (wątpię żeby mechanik dobrze ogarniał ten temat).
Audi A6 c5 2.7 Bit 250 km seria
1. Jakie ciśnienie ma dawać pompa paliwa?
2. Jakie ciśnienie ma dawać regulator?
3. Wartości sprawdza się na biegu jałowym i pod maksymalnym obciążeniem?
Może ktoś udzieli mi dodatkowych wskazówek (wątpię żeby mechanik dobrze ogarniał ten temat).
Do tego trzeba pod obciazeniem sprawdzic ,bo na wolnych moze jeszcze wyrabiac
i jesli mamy 3.5b reg. to podczas obciazenie dodac tyle ile wynosi boost
w s3 na wolnych obr. mialem ok,problem sie zaczynal pod obciazeniem i
3.0b regulator paliwa + 1.5b boostu i powinno byc 4.5 ,na starej oryginalnej pompie spadalo do 2.7 ...
po zmianie na nowa oryginal ,cisnienie 4.5b praktycznie do konca ;)
i jesli mamy 3.5b reg. to podczas obciazenie dodac tyle ile wynosi boost
w s3 na wolnych obr. mialem ok,problem sie zaczynal pod obciazeniem i
3.0b regulator paliwa + 1.5b boostu i powinno byc 4.5 ,na starej oryginalnej pompie spadalo do 2.7 ...
po zmianie na nowa oryginal ,cisnienie 4.5b praktycznie do konca ;)
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
daw2, wstawiałem wiele logów ale temat umarł i do dziś nie wiem co jest problemem (viewtopic.php?t=9357 w tym poście jest wszystko)
lukaszlsw, 16vg60, czyli na jałowym przed regulatorem 4.0 bar daje pompa, za regulatorem jest 3.5 bar.
A przy pełnym bucie za regulatorem powinno być 3,5 bar + boost.
Teraz pytanie ile wynosi boost w moim aucie? Mam serie. Log: http://vaglog.pl/log-115_118_RW63Yj.html
A jeśli będą chcieli mierzyć przed regulatorem ciśnienia przy bucie to wtedy 4.0 bar + boost?
lukaszlsw, 16vg60, czyli na jałowym przed regulatorem 4.0 bar daje pompa, za regulatorem jest 3.5 bar.
A przy pełnym bucie za regulatorem powinno być 3,5 bar + boost.
Teraz pytanie ile wynosi boost w moim aucie? Mam serie. Log: http://vaglog.pl/log-115_118_RW63Yj.html
A jeśli będą chcieli mierzyć przed regulatorem ciśnienia przy bucie to wtedy 4.0 bar + boost?
cisnienie niech mierzą przed regulatorem ,na wejściu do listwy i ma byc 3.5b (sugeruje sie tym co napisal lukaszlsw(ew. niech sprawdza w jakiejs auto-dacie ,albo na regulatorze moze byc nabite )
pozniej w trase dzida i dodawac to 3.5b z regulatora + tyle ile jest boosta
pozniej w trase dzida i dodawac to 3.5b z regulatora + tyle ile jest boosta
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
Mam manometry w pracy na stanie i mogl bym spr.,ale zap... totalny,swojego po nocach ogarniam bo nie ma kiedy
pisz do killerwika jak dobrze pamietam nick,ew. znajdziesz go na olx sie oglasza w diagnostyce 2.7 bit
spr. Ci cisnienie,ew zrobi logi/szczelnosci
jest chyba z motycza
[ Dodano: 2017-04-13, 21:02 ]
https://www.olx.pl/i2/oferta/diagnostyk ... jX1zn.html
pisz do killerwika jak dobrze pamietam nick,ew. znajdziesz go na olx sie oglasza w diagnostyce 2.7 bit
spr. Ci cisnienie,ew zrobi logi/szczelnosci
jest chyba z motycza
[ Dodano: 2017-04-13, 21:02 ]
https://www.olx.pl/i2/oferta/diagnostyk ... jX1zn.html
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
No i w końcu k*rwa udało się. Okazało się że problemem był pęknięty plastikowy zawór zwrotny w okolicy regulatora ciśnienie paliwa. Żeby było śmieszniej auto przy pełnym bucie chodziło elegancko korekty 0% i brak wypadania zapłonu, na jałowym korekty 25% i wypadanie zapłonu. Okazało się że podczas buta podciśnienie składało ten zaworek do kupy i był szczelny 
16vg60, dzięki za kontakt do Killerwika (właśnie on robił mi diagnozę i znalazł bolączkę), polecam. No i dzięki wszystkim innym za sugestie i podpowiedzi :)

16vg60, dzięki za kontakt do Killerwika (właśnie on robił mi diagnozę i znalazł bolączkę), polecam. No i dzięki wszystkim innym za sugestie i podpowiedzi :)