Jakie opony do naszych furmanek
- 
				marcin00000
- Kontakt:
Mierzone na Hunter 9700.. bicie promieniowe czy jakos tak.. ta maszyna symuluje jazde na drodze.. Chujowe opony nawet na najprostszej feldze beda mialy bicie np. w miejsce polaczenia lub z powodu generalnie slabej jakosci.. w B8 cos takiego powoduje wibracje, ktorych nie sposob zlikwidowac.. mozna probowac jakies poliuretany i inne cuda, ale gowno to daje w wiekszosci przypadkow.Masta_J pisze:3,5kg bicia?
http://www.opole.latex.net.pl/fileadmin ... er9700.pdf
A w co grasz?W FORZE czy w Gran Turismo?marcin00000 pisze:Wstawię ale już pewnie zza grobu:-) 140km\h w zakręt 90 stopni nie robi na mnie większego wrażenia.
Ludzie obudzcie sie-kupujecie esy,rsy auta po 300 koni i ladujecie potem opony jakies smiecie za pare groszy.Ta powierzchnia wielkosci kartki papieru A4 ktora Was laczy z nawierzchnia jest mega wazna!!Nie kupilbym zadnych innych opon do eski-oprocz porzadnych z klasy premium i tez wyselekcjonowanych.Opony typu zetex i inne mozna sobie kupic do lanosa
					Ostatnio zmieniony 2017-03-15, 22:07 przez luk448, łącznie zmieniany 1 raz.

- 
				marcin00000
- Kontakt:
luk448 w pełni się z Tobą zgadzam miałem micheliny,continentale na tym aucie i kupiłem zetexy za 154zł za szt śmiech na sali założę je na auto i będę miał porównanie do tamtych a nie teoretyzował jak większość. Za 150 zł 225/40/18 to używki płaciłem do bokolota i tak skończą jak się okażą śmietnikiem. Ale będę je miał na aucie zrobię tradycyjną trasę po zakrętach 30km i będę mógł porównać a nie teoretyzując  

marcin00000 pisze:luk448 w pełni się z Tobą zgadzam miałem micheliny,continentale na tym aucie i kupiłem zetexy za 154zł za szt śmiech na sali założę je na auto i będę miał porównanie do tamtych a nie teoretyzował jak większość. Za 150 zł 225/40/18 to używki płaciłem do bokolota i tak skończą jak się okażą śmietnikiem. Ale będę je miał na aucie zrobię tradycyjną trasę po zakrętach 30km i będę mógł porównać a nie teoretyzując
 jeśli pozniej napiszesz ze dobrze sie na nich jezdzi to brzuchy beda pekac od smiechu . W przypadku tych opon z gory wiadomo ze to sie nie nadaje do takich aut
        jeśli pozniej napiszesz ze dobrze sie na nich jezdzi to brzuchy beda pekac od smiechu . W przypadku tych opon z gory wiadomo ze to sie nie nadaje do takich autmarcin00000, sądzę że wyrzuciłes błoto te 154 zł za szt.Wiesz to nie ma nic do teoretyzowania. Teoretyzowac  brać opony na próbę to sobie można w segmencie premium np "mam Conti czy Pirelli a teraz kupię sobie Michelin zobaczę co to warte". Tak to rozumiem bo każda z tych opon jest z najwyższej półki. Jeszcze na zimę jak ktoś lata tylko po mieście zero tras itp to można jakiegoś słabszego padalca kupić na te 2, 3 miechy w roku ale na lato... Ja bym się nie odważył... Nie tedy droga, nie do takich aut Panie.

Na starszym modelu dla mnie jeździło się doskonale. Przy rozmiarze 225/40/18 było rewelacyjnie pomimo seryjnego zawiasu. Wróciłem do oryginału i jest słabo :(.Grondzi pisze:Mi panowie dzisiaj przyszły CONTINENTAL SportContact 6 zobaczymy jak się na tym będzie jeździć.Tym bardziej ze na 225/35r19Jeździł ktoś na nich?
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5

moje byłe S4 B5