Jakie opony do naszych furmanek
-
- Kontakt:
przecież i jedne i drugie to smiecie.marcin00000 pisze:Kupiłem opony zeetex HP2000 VFM dam znaka jak się spisują, poprzednio miałem bridgestone turanza T01 starczyły mi na 4 mies i ok 8tys kilometrów;-( ostrzejszej jazdy
[ Dodano: 2017-03-14, 08:30 ]
a kto patrzy na te marketingowe naklejki ? chcesz dobre opony ustaw sobie w wyszukiwarce np na oponeo od najwyzszej ceny wyskoczy np: 40 modeli, i z 7 najwyzszych wybierz sobie jakies. Michelin, Pirelli...grand1166 pisze:No też tak myśle ale według tej etykiety EU to ma opory toczenia C i hamowanie na mokrej nawierzchni A takie same jak goodyear i do tego mniej hałaśliwa i bądz tu mądry przy zakupie opon
Ja polecam Michelin PS4.. durgi sezon i drugi komplet.. pierwszy zabity na torze >_< ale ogolnie opona jest super.. w deszczu wymiata..
Wchodzi tez PS4S ktory zastepuje super sporta i podobno jest od niego jeszcze lepszy... ciekawa opcja jak ktos lubi zapierdalac..
Ja ogolnie po jajach z wibracjami kupuje tylko michelina z najwyzszym indexem.. wtedy jest szansa na prostych felgach zejsc na 3.5kg bicia.. co juz jest zacnie
Wchodzi tez PS4S ktory zastepuje super sporta i podobno jest od niego jeszcze lepszy... ciekawa opcja jak ktos lubi zapierdalac..
Ja ogolnie po jajach z wibracjami kupuje tylko michelina z najwyzszym indexem.. wtedy jest szansa na prostych felgach zejsc na 3.5kg bicia.. co juz jest zacnie
:d u nich mają po 1,5 kg na stronę ;) https://www.youtube.com/watch?v=pYlTcXZhM0kMasta_J pisze:3,5kg bicia?
-
- Kontakt:
słabe foto:Marcin85 pisze:Poszło auto troche w dół??czy dalej seria?gustav pisze:NIE polecam opon Dunlop bluresponse - zakupiłem takie do eski,nówki sztuki - błąd. Opona jest mega cicha, nie wiem jak na deszczu bo auto deszczu nie widziało no i wycieraczki przez to chodzą bardzo wolno. Największa wada to kładzenie się opony - jest poprostu za miękka do szybszej jazdy, szczególnie w zakrętach. Można te opony założyć do daily car'a. Takie mam w swoim dyszlu i spisują się znakomicie.
Ja zakupilem w tamtym roku nowe dunlop sport maxx rt i są super jak cos takze moge polecic z czystym sumieniem tanie nie są ale na oponach niema co oszczedzac...

Na dniach zapodam lepsze foto a co do opony to zapodałem 3,2 bar'a, jakoś jeździ - na dołki miejskie ok ale na szybkie zakręty to dno i wodorosty. Czas wrócić do Continental Conti Sport Contact 5 - bez porównania. Opona fenomenalnie klei się drogi, szczególnie przy ciasnych, ostrych zakrętach.
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
moje byłe S4 B5