Uszkodzony dwumas?

4.2 / 3.0 / 2.9

Moderatorzy: buba, Mod-Team

maciejlew95

Uszkodzony dwumas?

Post autor: maciejlew95 »

Witam!
Jestem tu nowy, więc chciałbym się przywitać :) Obecnie posiadam Audi S4 B6, to już chyba moje 4 audi. Zarejestrowałem się tutaj ze względu na duży problem który nie daje mi spać, a mowa o drganiach na całej karoserii pojazdu. Na początku drgania były nieduże i tylko podczas wkręcania się na wysokie obroty, wstępne diagnozy -podpora wału, krzywy wał. Niestety diagnoza mylna, wszystko jest tam ok. Ostatnio objawy nasiliły się do takiego stopnia, że nawet na biegu jałowym samochód drży, jak również gałka od skrzyni biegów oraz pedał sprzęgła. Czasem czuć zapach delikatnie przypalonego sprzęgła, pomimo że używane jest prawidłowo. Teraz przy wkręcaniu się na obroty efekt jest taki jakby ktoś włączył wirowanie w pralce i wsadził mi ją do samochodu -dramat. Co więcej mogę powiedzieć, po podłączeniu waga pokazywał mi on wypadanie zapłonów na dwóch cylindrach, więc wymieniłem wszystkie świecie i cewki, na razie błędów brak, tzn wyskakuje mi jakiś jeden związany z ustawieniem rozrządu, ale wątpię żeby akurat ten problem dotyczył aż tak dużych drgań na samochodzie. Mechanicy obstawiają teraz dwumasę. Niby wszystko by się zgadzało. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem? :-/

Audi S4 B6 344KM, nigdy nie widziało LPG, rozrząd robiony dwa lata temu.
Maciej
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Dwumas
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
maciejlew95

Post autor: maciejlew95 »

wychodzą w grę jakieś inne opcje?
Maciej
niebieski708

Post autor: niebieski708 »

Dużo oleju bierze? Może zabity kat... Może dwumas... Wzrastają drgania z obrotami czy prędkością
Awatar użytkownika
grzopi

Post autor: grzopi »

Czytając usterki domyślam się że mowa tu o obklejonej na żółto byłej S4 chłopaków z FCD folie która tak pięknie shejtowali na FB ??
ODPOWIEDZ