Witam
Mam brak zasilania na wtyczce od MAF, a dokładnie na pinie 2. Powinno tam być 12V po przekręceniu zapłonu. W pinie 3 masa, w pinie 4 5V i jest :), w pinie 5 nie mierzone ale z tego co wiem powinno pokazywać od 0 do 4V w zależności od przepływu powietrza. O dziwo nie mam żadnego błędu odnośnie MAF ( a powinien być). Jedyne co się dzieje to zawyżone wskazania na biegu jałowym, bez obciążenia wartości są od 5-6 g/s. Auto pali dość sporo ( w jeździe mieszanej w okolicach 18 - 20L bez gazu w podłodze). Czy MAF jest zabezpieczony jakimś bezpiecznikiem?? Jeżeli ktoś ma schemat instalacji do silnika AGB (ECU 8D0 907 551 D) to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie.
Auto od początku ma problemy z przelewaniem. Częściowo był winny regulator ciśnienia paliwa. Po wymianie jest lepiej ale nie jest tak jak powinno. Korekty krótkie są w normie ale pod obciążeniem lecą na -20%
Jeżeli chodzi o nieszczelności, to wszystko zostało wyeliminowane. Wężyki podciśnienia wszystkie silikon, nowe DV. Układ napompowany i szczelny w 100%
Wszystkie porady mile widziane :)