Bledy wykryte przez vag-prośba o ocenę
- 
				CinekGlogow
Bledy wykryte przez vag-prośba o ocenę
Witam.Od niedawna jestem posiadaczem S4 2.7 BIT
Że jestem zieleniak jeśli chodzi o vaga i blędy prosiłbym o ocenę blędow bo ciężko mi coś konkretnego znalezć..albo tak szukam :/
17861 P1453-35-00
17865 P1457-35-00
16538 P0154-35-10 Intermittent
16955 P0571-35-10 Intermittent
18010 P1602-35-10 Intermittent
z Góry dziękuję za pomoc

Że jestem zieleniak jeśli chodzi o vaga i blędy prosiłbym o ocenę blędow bo ciężko mi coś konkretnego znalezć..albo tak szukam :/
17861 P1453-35-00
17865 P1457-35-00
16538 P0154-35-10 Intermittent
16955 P0571-35-10 Intermittent
18010 P1602-35-10 Intermittent
z Góry dziękuję za pomoc
Z podanych przez Ciebie kodów, to oba czujniki EGT, sonda lambda, czujnik stopu, za niskie napięcie zasilania ECU.
Zacznij od zasilania ECU, sprawdź ładowanie pod obciążeniem świateł i innych możliwych poborów napięcia, potem akumulator. Poszukaj też ewentualnego zwarcia, lub spadków napięcia w instalacji, zaśniedziałych styków. Dwa pierwsze błędy EGT oznaczają właśnie możliwe zwarcie z plusem, więc odłącz je kompletnie i zobacz czy błąd nadal się pojawia czy zmienił się na inny. Mało prawdopodobne że padły dwa EGT na raz, więc szukaj najpierw zwarcia w instalacji.
Co do czujnika stopu - sprawdź czy działa prawidłowo, sprawdź czy masz prawidłowe żarówki, czy nie ma nigdzie zwarcia.

Zacznij od zasilania ECU, sprawdź ładowanie pod obciążeniem świateł i innych możliwych poborów napięcia, potem akumulator. Poszukaj też ewentualnego zwarcia, lub spadków napięcia w instalacji, zaśniedziałych styków. Dwa pierwsze błędy EGT oznaczają właśnie możliwe zwarcie z plusem, więc odłącz je kompletnie i zobacz czy błąd nadal się pojawia czy zmienił się na inny. Mało prawdopodobne że padły dwa EGT na raz, więc szukaj najpierw zwarcia w instalacji.
Co do czujnika stopu - sprawdź czy działa prawidłowo, sprawdź czy masz prawidłowe żarówki, czy nie ma nigdzie zwarcia.
Pozdrawiam.

- 
				CinekGlogow
Ok dziękuję za odpowiedź. Czy egt mają wpływ na moc ?bo auto jedzie fajnie ale mam wrażenie ze trochę mu brakuje ..logi doładowania grupa 115 ?jak sprawdzić ile bar ładuje ? 
[ Dodano: 2016-08-25, 21:00 ]
Zamieszczam jeszcze logi dynamiczne zrobione od dolu 3 biegu do końca obrotow.grupy 115,118,002
http://vaglog.pl/log_275705.html
probowalem jeszcze grupy 015 ,016 ale nic nie pokazalo oraz 032 a w tej grupie wartości się nie zmienialy
http://vaglog.pl/log_275706.html
Wczoraj wykasowałem bledy i dziś po ok godzinie jezdzenia sprawdziłem i na nowo pokazaly się tylko dwa pierwsze kody bledow

[ Dodano: 2016-08-25, 21:00 ]
Zamieszczam jeszcze logi dynamiczne zrobione od dolu 3 biegu do końca obrotow.grupy 115,118,002
http://vaglog.pl/log_275705.html
probowalem jeszcze grupy 015 ,016 ale nic nie pokazalo oraz 032 a w tej grupie wartości się nie zmienialy
http://vaglog.pl/log_275706.html
Wczoraj wykasowałem bledy i dziś po ok godzinie jezdzenia sprawdziłem i na nowo pokazaly się tylko dwa pierwsze kody bledow
- 
				CinekGlogow
- 
				CinekGlogow
Ok tylko z tym sprawdzaniem nie mam pojecia gdzie i jak szukac.. :/Będę musial gdzies z tym podjechac :/ szkoda ze w mojej okolicy nie ma magikow od s4 :) Te plytki od SIDa rozumiem trzeba będzie przelutowac ? to ogolnie moje turbiny ile teraz dmuchają ?nie wykluczone ze był robiony w Szwajcarii program ale tego to dokładnie nie wiem..dzieki za odpowiedzi :)

Szukaj elektryka któremu się chceCinekGlogow pisze:Ok tylko z tym sprawdzaniem nie mam pojecia gdzie i jak szukac.. :/Będę musial gdzies z tym podjechac :/ szkoda ze w mojej okolicy nie ma magikow od s4 :) Te plytki od SIDa rozumiem trzeba będzie przelutowac ? to ogolnie moje turbiny ile teraz dmuchają ?nie wykluczone ze był robiony w Szwajcarii program ale tego to dokładnie nie wiem..dzieki za odpowiedzi :)
 ,nie musi być specjalista od S4, ale taki który weźmie multimetr i prześwietli całą instalację, a nie typowego wymieniacza który zczyta błędy i wyśle Cie do ASO po części....
 ,nie musi być specjalista od S4, ale taki który weźmie multimetr i prześwietli całą instalację, a nie typowego wymieniacza który zczyta błędy i wyśle Cie do ASO po części....Pozdrawiam.

- 
				CinekGlogow
O w mojej okolicy ciężko o takiego któremu chciało by się tym zająć :)chyba zaryzykuję i wymienię płytki a jeśli będzie dalej to samo będę szukał kogoś kto to ogarnie 
[ Dodano: 2016-09-11, 10:18 ]
Dzieki Panowie :) Plytki wymienione i autko duzo fajniej jedzie:)Przy okazji Mirek z firmy Vag-tune sprawdzil moc na hamowni i wyszlo 290PS czyli autko po lekkim virusie :)Juz mnie chyba Skoda Superb 4x4 280PS nie przerobi na swiatlach jak to sie stalo jeszcze przed wymiana plytek :))

[ Dodano: 2016-09-11, 10:18 ]
Dzieki Panowie :) Plytki wymienione i autko duzo fajniej jedzie:)Przy okazji Mirek z firmy Vag-tune sprawdzil moc na hamowni i wyszlo 290PS czyli autko po lekkim virusie :)Juz mnie chyba Skoda Superb 4x4 280PS nie przerobi na swiatlach jak to sie stalo jeszcze przed wymiana plytek :))