Głowice 2.4 regeneracja
Głowice 2.4 regeneracja
Kupiłem głowice od 2.4 do 2.7. Dałem profilaktycznie do sprawdzenia do zakładu regenerującego głowice. Stwierdzili 5 lekko skrzywionych zaworów chyba 3 wydechy i dwa dolotowe. Proponują dać jakieś zamienniki po 30zł za które ręczą. Bawić się w to czy tylko oryginał? Ile kosztują oryginalne w ASO i jak ogólnie z ich dostępnością? Silnik planuję na 500-550KM.
Panowie stałem się szzesliwym posiadaczem głowic z 2.4 o numerze 078103373AH i teraz pytanko : planuje 500+ na turbinach rs6 i zastanawiam się nad zaworami czy zostawiac te co są od 2.4 czy kombinować z nowymi lub od 2.7, supertech chyba odpada z racji kosztów, chyba że nie muszą być sodowane bo sztuka od supertecha kosztuje ponad 200zl. Z 2.7 zawory ciężko trafić w dobrym stanie, mierzyłem jedne i były poza tolerancja na trzonkach.
Co zrobić przy tej głowicy napewno o prowadnice i uszczelniacze, docieranie zaworów i planowanie. Mam natrysk oleju na walki czyli ta magistrala olejowa, gdzie dawaliscie swoje dekle do frezowania ?? ktoś poleci jakiegoś majstra ?
Co zrobić przy tej głowicy napewno o prowadnice i uszczelniacze, docieranie zaworów i planowanie. Mam natrysk oleju na walki czyli ta magistrala olejowa, gdzie dawaliscie swoje dekle do frezowania ?? ktoś poleci jakiegoś majstra ?
s4 b5 avant