S4 B5 kilka pytanek
S4 B5 kilka pytanek
Witam wszystkich serdecznie.
Kupiłem niedawno eske chcę zrobić serwis i mam kilka pytanek świerzaka.
Jaki najlepiej lać olej do silnika, skrzyni, dyfra? i jakie stosować świece zapłonowe?
I mam jeszcze taki problem, bo silnik po rozgrzaniu tak dziwnie nierówno chodzi na jałowym, a do 3k rpm ma tez takie dziwne drgania i poza tym na wyższych obrotach nie ma dobrego ciągu, tak do 4tys jest ok a pozniej tak jakby szarpał i nie ciągnie równo i dobrze. Czasami tez jak na postoju wkręce do odcinki, to tak powyzej 5tys. słychać tak jakby zapłony wypadały czy coś, bo słabo się kręci powyżej 5k.
Ma ktos jakieś pomysły co to możę być? cewki, świece, pompa paliwa...?
Dzieki z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Kupiłem niedawno eske chcę zrobić serwis i mam kilka pytanek świerzaka.
Jaki najlepiej lać olej do silnika, skrzyni, dyfra? i jakie stosować świece zapłonowe?
I mam jeszcze taki problem, bo silnik po rozgrzaniu tak dziwnie nierówno chodzi na jałowym, a do 3k rpm ma tez takie dziwne drgania i poza tym na wyższych obrotach nie ma dobrego ciągu, tak do 4tys jest ok a pozniej tak jakby szarpał i nie ciągnie równo i dobrze. Czasami tez jak na postoju wkręce do odcinki, to tak powyzej 5tys. słychać tak jakby zapłony wypadały czy coś, bo słabo się kręci powyżej 5k.
Ma ktos jakieś pomysły co to możę być? cewki, świece, pompa paliwa...?
Dzieki z góry za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Po pierwsze dla nowych użytkowników jest dział "Tutaj się witamy"
Po drugie jak już się przywitasz poczytaj forum czy nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytania (np o oleju było już dużo)
Potem możesz pisać nowe tematy na nurtujące Cie pytanie.
Dobrze by było jakbyś porobił logi, wtedy np będziesz wiedział czy Ci wypada zapłon czy nie.
Temat o logach też jest na forum.
Po drugie jak już się przywitasz poczytaj forum czy nie ma tu odpowiedzi na Twoje pytania (np o oleju było już dużo)
Potem możesz pisać nowe tematy na nurtujące Cie pytanie.
Dobrze by było jakbyś porobił logi, wtedy np będziesz wiedział czy Ci wypada zapłon czy nie.
Temat o logach też jest na forum.
co wy tu za dyrdymały pierdolicie....Odcinka to co to cenzura allmighty ? A jak sie startuje z odcinki to co, szkodliwe ? To powiedzcie i mi i innym użytkownikom mocnych S4 ze to szkodliwe..... Chlopak sie pyta bo ma popsute auto, jak nic nie potraficie powiedziec to wogole nie piszcie....Jedynie Adam sensownie i treściwie napisał.
Wszyscy nagle świętojebliwi co nikt S4 pod odcinke nie wkręcił.....eh szkoda słów
[ Dodano: 2011-01-15, 16:42 ]
[ Dodano: 2011-01-15, 16:45 ]
Wszyscy nagle świętojebliwi co nikt S4 pod odcinke nie wkręcił.....eh szkoda słów
[ Dodano: 2011-01-15, 16:42 ]
Nic się nie stanie....Auto jedzie wtedy po korekcji i ecu podaje sobie zastępcze wartości......Moze i sobie tak 50 tys. km zrobić i nic.Odepnij na kilka chwil przeplywke i przejedz sie kawalek. Bron boze cie jezdzic z odpieta :)
[ Dodano: 2011-01-15, 16:45 ]
Bzdura !!!! Kwestia softu....Na K03 moze mieć i max mocy przy 7300 obr. (czyli przy odcince "heloł" )Przy końcowych obrotach nie ma juz ani takiej mocy ani momentu.