Błąd ESP i ABS
Błąd ESP i ABS
Przed sekunda dosłownie wyskoczył mi błąd ESP i ABS. Hamulce działają ale ESP juz nie. Nie mam pojecia czym to moze bys spowodowane. Kontrolki wyskoczyły gdy auto stało na biegu jałowym. Przyznam że od jakiegos tygodnia czułem dziwny zapach gdy auto osiagneło 90 stopni lecz tłumaczyłem sobie to tym że nagrzewnica wydaje taki zapach, znajomy stwierdził że to olej lecz to nie może być on. Przed wczoraj po zdjeciu podłogi silnika zobaczyłem czerwona ciecz na skrzyni biegów (ale to na 100% nie olej bo była za rzadka) Możliwe zebym miał wyciek płynu hamulcowego? 
Proszę o porady bo jutro jadę do ASO i musze im nakresilić sytułacje czyt. przyczyne

Proszę o porady bo jutro jadę do ASO i musze im nakresilić sytułacje czyt. przyczyne
Bucik, może jakieś zwarcie, może sterownik ABS się zwiesił, może czujnik pada( różne tematy mogą sie zdarzyć jak auto na mrozie siedzi)... ja bym póki co nie ruszał jak się pojawi jeszcze raz to wtedy bym się martwił... i faktycznie zainwestuj sobie w kabel pod Vaga będziesz miał spokój i sam będziesz mógł robić diagnozę, prosta sprawa jest 

ja tak miałem w b5 Q 96r abs jakby dłużej działał niż powinien, był przewrażliwiony, powyżej 140 wywalało błąd abs. Musiałem kupić kabel bo nie było żadnych błędów jak przyjeżdżałem do kogoś. Pojechałem na autostradę, wyskoczył błąd i wyszło że tylni lewy czujnik abs walnięty. Wymieniłem , błąd już nigdy nie wystąpił ale abs dalej jakiś wrażliwy był, w zimie się to nasilało. Po rozebraniu przegubu okazał się winny pierścień liczący obroty koła, po pospawaniu go :D wszystko było ok :)Bucik pisze:
Czyli ciężko coś wskazać dlaczego zasiwciły sie czeki od ABS i ESP?
dlatego warto mieć kabelek :D tani jest i nie musisz się nikogo prosić :D i zaraz po błędzie bez wyłączania autka vagujesz i wyłapiesz wszystko :D
http://viaken.pl/pl/diagnoza-vag/Bucik pisze:Ja z każdą pierdułką jeździłem do ASO
ja mam taki: Interfejs VW/Audi/Skoda/Seat USB KKL line (2 linie K) we wtyku OBD2
niebieskie są tańsze ale to chinole
już prawie zaoszczędziłeś na wizycie w ASO