Dorwamel takie turbinki i zastanawiam sie co z nimi zrobic :) W porownaniu do k03. Turbina ~50 mm , kompresor 60/50. Wizualnie jak na foto.
Garret MGT2260DL z bmw x5m/x6m. Bardzo latwe do zaaplikowania prawie ze uniwersalne. No minus to TS ktorego w 2,7T nie wykorzystamy a i w v8 tradycyjnej konstrukcji bedzie ciezko ( ssacy miedzy glowami - w bmw miedzy glowami siedza turbiny )
BMW osiaga w seri z silnika 4,4 555 ps 680 nm po sofcie 615/780 . kreci sie niewysoko bo do 6,5 ale caly moment od 1500 dzieki tej budowie turbin i wydechowych.
tylko zakładać !
nie raz chciałem założyć turbo od innego auta, sporo różnego typu jest na allegro,
pewnie wg będziesz musiał nastawić indywidualnie dla naszych 2,7 bo to nie 4,4
Mam je w bdb kasie i sa praktycznie nowe :ledwo ubrudzone , luzow zero. Mysle ze meidzy 500-600 dadza bez wiekszych problemow ale tak do konca to nie wiadomo i nie wiem czy warto ryzykowac. jednak ciagnie to duzo dodatkowych kosztow typu DP , wydechowy , orurowanie , strojenie. Jak wyjdzie kupa bedzie szkoda.
Andrzej wiem ze ty lubisz zbawy z suwmiarka :) nie chce ci sie obmierzyc w wolnej chwili tych z rs6 c6 i rs6 c5? Ciekawi mnie jak maja sie mniej wiecje wymiary do tych moich :)
GT28rs wymiary ktos ma ? :) W koncu tez garret :)
BTW masz takie zlaczki zeby je polaczyc z wydechowym i DP ? Wymiary zapodam jutro.
niestety musze was uspokoic ale zazwyczaj TS w normalnym ustawieniu dziala jak ostatni pizda i dlatego np td05 w 2.7 zaklada sie z evo 3 gdzie nie ma TS.
Dobrze wiedziec doswiadczony czlowieku :) Dobrze ze za nie jeszcze nie placilem ;) Wzialem na przymiare . Adas a lukales na to jak sa zamontowane oryginalnie tzn TS ? Jakby to trzeba rozwiazac w 4,2 z rs6 ? Zastanawiam sie bo mam tez do wziecia v8 z rs6 c5 z turbinami za dobra cene i wiesz jednak juz kawalek mi lazi po bani to v8
Tylko jak tak patrze to gowno mu ta pojemnosc pomaga na moc : fakt wstaje szybciej ale moc to mozna przyjac ze taka sama z 2,7T jak i z 4,2 na tych samych turbinach :)
Generalnie nie chodzi mi o 1000 ps :) 600 z lekkim hakiem + dobre wstawianie mnie usatysfakcjonuje w bialasie a do tego sound v8:) mam duzo czasu na kombinacje bo na zime dopiero rozbebesze do zabawy wiec wszystkie opcje biore pod uwage ;)
Wiem wiem :) ale te dwie mialbym spooro taniej niz jedna gt28rs ( gabarytowo sa jak gt28 mniej wiecej ) . Ale skoro TS ma dupic robote to zwroce chlopakom :) Bylyby ok gdyby to bylo v8 chociaz w bmw jest to zajebiscie rozwiazane i ciezko byloby to odtworzyc w audikowskim v8 : turbina bierze dwa kanaly wydechowe z jednej i dwa z drugiej glowicy ( pewnie wypychajace spaliny jednoczesnie ) i ma niezly naped. jak mowilem tam full moment po sofcie ( 780 nm ) ponizej 2 tys obrotow. Generalnie zajebisty ten silnik powtorze po raz kolejny
Sama zmiana na wieksze turbiny to nie problem swoje zawsze sprzedam i doloze do nowych :)
Nie kombinój masz dobry silnik z rsa tylko pomyśleć trochę
Po co ci ta krowa V8 zobacz co wyszło z kompresorem + nitro a w 2,7 masz to samo bez kombinacji