witam wszystkich
stałem sie posiadaczem zegarów z RS4 B7 i chciałbym je załozyc do A4 B7 2.0TFSI
głównie zalezy mi na efekcie wizualnym bo blaty RS4 i wskazówki wygladaja super, a dodatkowo FIS pokazuje np TEMP OLEJU czego aktualnie nie mam...
no i teraz pytania:
1. czy da sie to zrobic P&P? podłaczyłem je na szybko ale oczywiscie IMO sie odezwał i pełen SAFE
2. zegary są od anglika wiec na blacie widać MPH i KMH ale obei podziałki sa wyskalowane inaczej niż u mnie
3. blat obrotomierza tez jest inaczej wyskalowany bo jest do 9tys obr a u mnie do 8 :)
- po podłączeniu do auta zegary od RS4 działają (wskazówka obrotomierza wskakuje na obroty po odpaleniu - niestety samochód zaraz gasnie bo IMO sie odzywa, wskazówka temp cieczy działa poprawnie, wskazówka poziomu paliwa działa poprawnie, FIS sie nie świeci)
4. czy to ze FIS sie nie świeci to wina tego ze IMO nie rozpoznaje zegarów?czy przyczyna moze byc inna - np uszkodzony FIS?
5. czy jest jakas mozliwosc na sprawdzenie czy fis jest sprawny w tych zegarach?
6. no generalnie jaki macie pomysł na przekładkę zegarów RS4 do zwykłej A4 tak zeby nei było przekłamań we wskazaniach?
7. czy macie jakis pomysł ewentualnei na zrobienie samych tarcz zegarów RS4 które założyłbym do swojego licznika?
8. czy da sie jakos zaadoptowac FIS jeżeli okazałoby sie że jest on sprawny?
no troche sie chyba rozpisałem ale mam nadzieje ze ktos mi tutaj pomoze :)
/pozdro
zegary RS4 B7 do A4 2.0T FSI
-
posti
no najprościej byłoby przełożyc szybke i same wskazówki :) ale wtedy miałbym chyba najszybsze seryjne 2.0tfsi na świecie, które 100km/h łapałoby po ok 5 sek i kreciłobym sie do 8-8,5tys obr :D:D:D
dlatego własnie taka rzeźba :)
dzisiaj moze uda mi sie zrobic fotki obu tarcz to pokaze jak sa wyskalowane
dlatego własnie taka rzeźba :)
dzisiaj moze uda mi sie zrobic fotki obu tarcz to pokaze jak sa wyskalowane