RS4 Problemy? eksploatacja?

4.2 / 3.0 / 2.9

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Immo

Post autor: Immo »

Otóż to
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

darecki1981 pisze:Czy ktoś może coś powiedziec o tym żółtym? cene jaką chce to kosmos , właściciel chce by zwrocić kase za wszystkie mody. Powiedziałem otwarcie zabieraj pan ten kompresor i wracaj do serii skoro tak dobry to się sprzeda.... zamilkł.
dlatego wisi fchuj czasu i nikt go nie chce :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

a co jest z tym autem nie tak. ? ze taki problem o ta cene nie widze zeby jakas wygorowana byla jesli auto jest sprawne
darecki1981

Post autor: darecki1981 »

Wojt3q pisze:a co jest z tym autem nie tak. ? ze taki problem o ta cene nie widze zeby jakas wygorowana byla jesli auto jest sprawne
dolicz vat 23% :D
Proste są dla szybkich samochodów , zakręty dla szybkich kierwoców
Awatar użytkownika
Wojt3q

mam okulary i czytac tez umiem i jesli auto jest sprawne to nie wiem co za problem z ta cena . dlatego sie pytam co tam jest niesprawne . liczyc tez umiem ile to brutto wychodzi
darecki1981

A coś jest nie sprawne? ja szukam auta bezwypadkowego najlepiej w serii budżet 100 tysiecy, dla mnie cena za wysoka. Zaproponowałem by wyjął kompresor i wrócił do serii , skoro tak drogi był. A i same problemy z tym urządzeniem.
Awatar użytkownika
Wojt3q

niespotykane podejscie . tez bym zamilkl i wiecej telefonow juz nie odbieral jak takie teksty rzucasz bo auto przekracza twoj budzet i sprzedajacy ma auto tak zmodyfikowac zeby do twojego bu dzetu pasowalo :mrgreen: :mrgreen: .

jak nie stac to po co ludziom glowe zawracac tu nie brakuje spuscic kilku tysiecy do stowy tylko wiecej
Awatar użytkownika
16vg60
Kontakt:

Post autor: 16vg60 »

dokladnie to nie cifik po tjunie za 5k ze cene mozna regulowac zaleznie czy z felgami ,gwintem czy rdza :mrgreen:

moim zdaniem warto sie nim zainteresowac tym bardziej ze jest w prze zajebistym kolorze i dobrze wyposazony (motorsporty)
pojechac obadac ,jesli jest godny kasy dopożyczyć ,i jak bedzie Twoj sprzedac wpizdziec ten kompressor jesli Ci na nim nie zalezy ,chętny na pewno sie znajdzie ;-)

gdybym nie mial rsa b5ki to dawno bym go obejrzał :-P

ew. cos z zachodu
https://www.autoscout24.pl/oferty/audi- ... -331030275
:shock:
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
darecki1981

Właściciel auta deklarował ż emoze wrócić do serii więc zaproponowałem mu to. Wtedy zmiękł... Z kompresorem to więcej problemów jak pożytku. Pytam czy ktoś w ogóle go widział oglądał zna?
mik-17

Post autor: mik-17 »

darecki1981 pisze:Właściciel auta deklarował ż emoze wrócić do serii więc zaproponowałem mu to. Wtedy zmiękł... Z kompresorem to więcej problemów jak pożytku. Pytam czy ktoś w ogóle go widział oglądał zna?
A mógł byś przybliżyć co psuje sie w tych RSach z kompresorem ? co ile km lub co jaki czas? jakie orientacyjne koszta napraw związanych z kompresorem ?

Ciekawe ile kosztuje założenie samego takiego kompresora?
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

Haha komedia :) zolty ma kompresor PEs tanszy ok 50 ty zl ale slabszy, wiem ze zolty RS non stop jezdzi wiec ten przebieg jest smieszny ;) chodz jezdza w pl rs4b7 z przebiegami po 600 tys km i nic ;) Kompresor dobry to TTS 60 tys zl plus montaz i strojenie czyli rwzem 80 tys zl. Oby nie w sportmile bo ten czop Ci tak zalozy zebys do niego wracal i kase zostawial, do tego jak pojedziesz na inna hamownie bedzie sto koni mniej. Najlepszy jest TTS, ale co dobre kosztuje.
Ostatnio zmieniony 2017-11-07, 06:32 przez Rafal84, łącznie zmieniany 1 raz.
darecki1981

Osobiście nie wkładał bym kompresora do takiego silnika,dlatego generalnie szukam wolnossacego V8 .
Jak napisałem kompresor=problemy z tym że urządzeniem. Mam jeszcze na oku jednego ale czarnego seria silnik 440 KM .Z tym że dopiero za 4 tyg , bo niestety wyjechałem do pracy :( ale gdyby ktoś miał serie bezwypadkową na sprzedaż pisać na priv. Ta żołta raczej odpada ze względu na cenę , jak napisałem szukam RS4 B7 seria nie będę płacił za kompresor ponieważ go nie chce.
Awatar użytkownika
Rafal84

Najlepszy to czysty v8, kupujesz dajesz na odchamienie i latasz. Osobiscie z calym szacunkiem, ale tez bym sie bal uzywanego b7 na kompresorze. Szkoda, ze obudziles sie miesac po moje ex bylo na sprzedaz za 99 niedawno, poszlo w tydzien, ale bylo warte.
Awatar użytkownika
schockvvave

Post autor: schockvvave »

ja mam pytanie do wlascicieli RS4 b7 czy BNS tak samo lubi olej? czy poprawili to względem bbk?
czy napinacze i te fazatory są lepsze bo podobno że już też to poprawili, o nagarze wiem że syfi i trzeba czyścić aa i ważna rzecz.
jak wygląda w praktyce swap BNS zamiast BBK. Czy praktycznie to jest plug and play?

podejrzewam ze trzeba wymienic komputer? czy ktos poda jakies szczególy
pozdro
Awatar użytkownika
Rafal84

BNS nie było olejarą, od wymiany do wymiany co 10 tys km wszystko ok.
ODPOWIEDZ