Kijowe hehe sa w tedy kiedy sie przejechales na sstarej uzywce z ciulowatym bierznikiem....nowka z hurtowni swierzy rocznik...cicha miekka i kleji asfalt w deszcze niemozliwie....quadysz pisze:pilot sporty 3 sa kijowe, pilot sporty 2 albo supersporty. Mialem okazje przetestowac i PS3 nic specjalnego, tzn bardzo dobra opona, tak jak innych dobrych firm :)
Jakie opony do naszych furmanek
jak kazda dobrej firmy opona :PARAS200 pisze:Kijowe hehe sa w tedy kiedy sie przejechales na sstarej uzywce z ciulowatym bierznikiem....nowka z hurtowni swierzy rocznik...cicha miekka i kleji asfalt w deszcze niemozliwie....quadysz pisze:pilot sporty 3 sa kijowe, pilot sporty 2 albo supersporty. Mialem okazje przetestowac i PS3 nic specjalnego, tzn bardzo dobra opona, tak jak innych dobrych firm :)
probowalem nowek PS3 w poznaniu wiec akurat w tym przypadku wiem co mowie ;)
nie wiem jak w deszczu, ale na suchym sa srednie w mojej opinii i tyle :P jak na tej klasy opone oczywiscie, :P po prostu supersporty to inna liga i tyle a w deszczu tez nie mam im wiele do zarzucenia
a z innej beki to w deszczu Conti5 chyba sa jeszcze lepsze :P
-
mnie tam conti 5 jakoś nie zachwyciły, zresztą podobnie jak np właścicieli a45
poza śmieszną rozmiarówką (szerokość rzeczywista conti 245 to jak u innych producentów opony opisane rozmiarem 235), opony średnio trzymają na mokrym, dla mnie komfortowe, subiektywnie ścianka boczna miękka
2-3 letni conti 5 trochę słabiej trzyma jak dobry nowy chińczyk
poza śmieszną rozmiarówką (szerokość rzeczywista conti 245 to jak u innych producentów opony opisane rozmiarem 235), opony średnio trzymają na mokrym, dla mnie komfortowe, subiektywnie ścianka boczna miękka
2-3 letni conti 5 trochę słabiej trzyma jak dobry nowy chińczyk

co za różnica. i tak wszystkie wytwarzane są w takiej technologiiemay pisze:Pany krótka piłka:
Pirelli P Zero Nero GT 235/40R18 95 Y XL
vs
Dunlop SP SportMaxx RT 235/40R18 95 Y XL, ZR, MFS
Które z tych ? Oczywiście do S4.
http://www.liveleak.com/view?i=f7e_1458494725
- pawelosinski83
Troche polatałem na Dunlop SP SportMaxx RT2 i powiem że całkiem fajna opona. W zakrętach auto nie tańczy na boki. Cicha. Przy większych prędkościach słychać tylko pęd powietrza. Nie latałem jeszcze w deszczu więc nie wiem jak się trzyma. Za te pieniądze fpytkę.
Ostatnio zmieniony 2016-06-07, 10:18 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawelosinski83
Mam bardzo podobne odczucia co do RT2
Cicha, stabilna, super klei na suchym - nie udało mi się zerwać na starcie przy szerokości 225 :)
Na mokrym jeźdizłem tylko normalnie, bez szaleństw, ale przyczepność bardzo dobra :)
Nie piszczy
Cicha, stabilna, super klei na suchym - nie udało mi się zerwać na starcie przy szerokości 225 :)
Na mokrym jeźdizłem tylko normalnie, bez szaleństw, ale przyczepność bardzo dobra :)
Nie piszczy

Ostatnio zmieniony 2016-06-07, 14:04 przez pawelosinski83, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil_2.7BiT