a4 b5 2.7 BiT Brzydkie Kaczątko - lepione w szopie :D
ale pytam się Ciebie czy jeździłes na takiej oponie ?  Nie ma nigdzie napisane jaka opona do jakiej mocy tylko w rzeczywistości podczas jazdy można określic czy sie sprawdza taka szerokośc czy nie.  To nie jest moje pierwsze auto i nie pierwsze opony i wiem co robiłem zamawiając je , gdyby nie była odpowiednia to bym nie brał

nie chce sie wcinac miedzy wodke a zakaske ale pomijajac to ze sie z bienkiem zgadzam w kwestii szerokosci to nie wyobrazam sobie popierdzielac po zakretach z takim naciagiem...
nigdy nie bylem fanem wszelkiem masci "naciagow" etc ale nie wnikam w kwestie estetyczne, jednak na zakrecie taka opona moze Ci zleciec z felgi przeciez... uwazaj chlopie :) tyle Ci powiem :)

nigdy nie bylem fanem wszelkiem masci "naciagow" etc ale nie wnikam w kwestie estetyczne, jednak na zakrecie taka opona moze Ci zleciec z felgi przeciez... uwazaj chlopie :) tyle Ci powiem :)
Co do naciągu taki naciag to jest nic skoro opona przy cisnieniu 2.5 bara wskoczyła na swoje miejsce, bez żadnej pomocy.
Jeździłem w łukach po 160 i opona siedzi a kontrola trakcji ostro dawała czasami o sobie znac i opona siedzi auto z drogi nie wypadło ani razu . a jak powiedział nie jeźdze jak dziadek i głownie po zakretach latam i dlatego turbo pewnie nie wytrzymało bo miało całą trase hamowanie i but na zmiane .
było mineło
na oponach szerokości 215 auto było w pełni bezpieczne do predkości 260 km/h więcej nie sprawdziłem

Jeździłem w łukach po 160 i opona siedzi a kontrola trakcji ostro dawała czasami o sobie znac i opona siedzi auto z drogi nie wypadło ani razu . a jak powiedział nie jeźdze jak dziadek i głownie po zakretach latam i dlatego turbo pewnie nie wytrzymało bo miało całą trase hamowanie i but na zmiane .
było mineło
na oponach szerokości 215 auto było w pełni bezpieczne do predkości 260 km/h więcej nie sprawdziłem
no jak? nie ma naciagu? kurna przyjrzyj sie dokladnie...
a co do spadania opony, kolega mowi ze jezdzi szybko po zakretach, przy naprawde szybkiej jezdzie po zakretach przy tej masie samochodu opona moze spasc, nie mowie ze musi, ale moze, sporo czynnikow moze na to wplynac, a naciag zwieksza prawdopodobienstwo, szczegolnie ze te nie maja zbyt mocnych scianek bocznych sadzac po max obciazeniu (z tego co zobaczylem na obrazku) i tylko po to o tym wspomnialem, w skrajnych przypadkach to niebezpieczne, przy normalnej jezdzie raczej nie ma prawa spasc i tyle...

a co do spadania opony, kolega mowi ze jezdzi szybko po zakretach, przy naprawde szybkiej jezdzie po zakretach przy tej masie samochodu opona moze spasc, nie mowie ze musi, ale moze, sporo czynnikow moze na to wplynac, a naciag zwieksza prawdopodobienstwo, szczegolnie ze te nie maja zbyt mocnych scianek bocznych sadzac po max obciazeniu (z tego co zobaczylem na obrazku) i tylko po to o tym wspomnialem, w skrajnych przypadkach to niebezpieczne, przy normalnej jezdzie raczej nie ma prawa spasc i tyle...
Bieniek jakiej opony bys nie miał a droga jest dziurawa to przy duzych predkosciach esp będzie miało co robić w zakretach . poprosze kolege żeby poszukał filmiku jak sie scigalismy po zakretach na tych dziurawych drogach . bo widze , że osoby które nie jechaly tym autem na takich ustawieniach wiedza lepiej jak te opony sie zachowuja . Za ten naciag to mnie wyśmieli .  Gdyby nie to , że w leonie jest inny rozstaw śrub to bym wam pokazał jak te opony się zachowuja na róznych warunkach 
Dlka wybrańców opona wogóle nie klei pół godziny mieli w miejscu zanim ruszy
Dziękuje
[ Dodano: 2014-07-21, 22:23 ]
tak jak pisałem opona wskoczyła na swoje miejsce przy 2.5 bara więc jestem pewien że przy 200 w łuku nie spadnie

Dlka wybrańców opona wogóle nie klei pół godziny mieli w miejscu zanim ruszy
Dziękuje
[ Dodano: 2014-07-21, 22:23 ]
tak jak pisałem opona wskoczyła na swoje miejsce przy 2.5 bara więc jestem pewien że przy 200 w łuku nie spadnie