Hybrydy czy K04 RS4 - co wybrać, za i przeciw

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Supersiemka

Post autor: Supersiemka »

m.sidor pisze:Konkretnie tych z tego linku co podrzuciłeś nie bierz bierz od Sida albo jak ktoś ma coś pewnego tutaj

Nie znam się jeszcze więc pytam... co jest nie tak z tymi z linku ?
PowerV6

Post autor: PowerV6 »

Chinole
Supersiemka

PowerV6 pisze:Chinole
tego się domyślam.. ale czy ktoś miał może do czynienia z takim produktem ? jak bardzo odstają od ori borga ?

auto karambol branduje je swoją marką, i dają gwarancję na 18mc..

z tym ,że ta firma tez ma rożne opinie..

Zastanawiam się po prostu czy taki wynalazek po przejściu przez polską "manufakturę" jest coś wart ;)
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

Supersiemka pisze:
PowerV6 pisze:Chinole
tego się domyślam.. ale czy ktoś miał może do czynienia z takim produktem ? jak bardzo odstają od ori borga ?

auto karambol branduje je swoją marką, i dają gwarancję na 18mc..

z tym ,że ta firma tez ma rożne opinie..

Zastanawiam się po prostu czy taki wynalazek po przejściu przez polską "manufakturę" jest coś wart ;)
z Chinolami jest prosta zasada :))))))))))) jestes bogaty to kupuj :) mnie na chinczyka nie stac :))) najwyzej za miesiac dwa powtorzysz zakup, za pol roku znowu ;D a tak jak wypier...olisz x4 to bedziesz mial cos porzadnego :)
imhotet

Post autor: imhotet »

kiedys przywziozłem 2 K04-015 (oczywiscie podjeby) z chin jedna sie rozpadła po 10 km i był problem, druga chyba jezdziła troche, w 2.7tt bym nie ryzykował za duzo pierdolenia z wymiana
Supersiemka

Rafal84 pisze:
z Chinolami jest prosta zasada :))))))))))) jestes bogaty to kupuj :) mnie na chinczyka nie stac :))) najwyzej za miesiac dwa powtorzysz zakup, za pol roku znowu ;D a tak jak wypier...olisz x4 to bedziesz mial cos porzadnego :)
Mnie też nie stać, więc wiesz jak jest.. Polaczek kombinuje hehe..

Pozostaje szukać ori :)
RotS4
Kontakt:

Post autor: RotS4 »

jest tendencja do wstawiania hybryd od kowala spod warszawskiej wsi, natomiast tendencja pokazuje również, że coraz więcej fakapów jest z tymi turbinami. Rzekomo kluczem to tego są łożyska które wsadza pan kowal. Gdy wsadzi "mocniejsze" czyli jakieś nie OEM, to podobno jest git, a jak nie to "turbolader schade" und weiter motoren defekt.

Może ktoś się pokusi i wsadzi jakieś EFR6255 lub EFR6258 ? :)
Już ćwiczyłem KKK i Garretty - jedne i drugie ujowo wstają przy 2.7 pojemności i mocach 500++
Supersiemka

RotS4 pisze:jest tendencja do wstawiania hybryd od kowala spod warszawskiej wsi, natomiast tendencja pokazuje również, że coraz więcej fakapów jest z tymi turbinami. Rzekomo kluczem to tego są łożyska które wsadza pan kowal. Gdy wsadzi "mocniejsze" czyli jakieś nie OEM, to podobno jest git, a jak nie to "turbolader schade" und weiter motoren defekt.

Już ćwiczyłem KKK i Garretty - jedne i drugie ujowo wstają przy 2.7 pojemności i mocach 500++
podpytywałem własnie Pana Karambola i tyle się własnie dowiedziałem

"żeliwa są lepiej wykonane jak fabryka, mocniejsze łożyska"

"40 daja wiecej powietrza jak fabryczne"

;)

z drugiej strony, ciekawe czy ori core k04 wejdzie w chińskie muszle :D
imhotet

Post autor: imhotet »

Supersiemka pisze:
RotS4 pisze:jest tendencja do wstawiania hybryd od kowala spod warszawskiej wsi, natomiast tendencja pokazuje również, że coraz więcej fakapów jest z tymi turbinami. Rzekomo kluczem to tego są łożyska które wsadza pan kowal. Gdy wsadzi "mocniejsze" czyli jakieś nie OEM, to podobno jest git, a jak nie to "turbolader schade" und weiter motoren defekt.

podpytywałem własnie Pana Karambola i tyle się własnie dowiedziałem

"żeliwa są lepiej wykonane jak fabryka, mocniejsze łożyska"

"40 daja wiecej powietrza jak fabryczne"

;)

z drugiej strony, ciekawe czy ori core k04 wejdzie w chińskie muszle :D
wejdzie idealnie sam tak mam zrobione
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

Supersiemka pisze:
Rafal84 pisze:
Mnie też nie stać, więc wiesz jak jest.. Polaczek kombinuje hehe..

Pozostaje szukać ori :)
Kolega chyba nie zrozumiał ironi ;d mniejsza z tym, całe społeczeństwo nasze jest takie że za żezarte gówno to by cudów oczekiwało...
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

dziwne jest to ze co drugi beciarz lata na chinczykach replikach i nic sie nie dzieje, tylko w audi sie wysypuja, nie raz juz widzialem zarzygance chwile po regeneracji

i skoro regeneracja be, i chinskie be, to zostaje kupic calosc ori, bo same srodki tez be skoro muszle albo popekane albo z wieksza srednica niz wirnik :roll:
Supersiemka

Rafal84 pisze:
Kolega chyba nie zrozumiał ironi ;d mniejsza z tym, całe społeczeństwo nasze jest takie że za żezarte gówno to by cudów oczekiwało...
Zrozumiał, zrozumiał.. Szukam jakiegoś sensownego rozwiązania, bo tak jak kolega wyżej zauważył betki lataja na chinczykach i jakoś żyją.

Miałem kiedyś taką zabawkę na replice i rok upalania, latania bokiem przeżyła bez zajakniecia.

Stad moje pytania :)
Marcin85

Post autor: Marcin85 »

Qurła dziwne te nowe pokolenia.
Marcin
vegetagt
Kontakt:

Post autor: vegetagt »

w beemce troche łatwiej wyciagnac te turbo, także jak walnie to aż tak nie boli ;p
luk448

Post autor: luk448 »

Nowe pokolenie, młodzi wilcy :mrgreen: cenzura w te chinole.ale pakuj. Ze dwa razy motor z budy wyrwiesz to Ci przejdzie ochota nawet na chińskie żarcie
ODPOWIEDZ