aw69 pisze:Dla mnie bajer ten ma sena tylko dla aut rajdowych i dla wiekszych sprezarek. Wielu naszych klientow zrezygnowalo z FS i LC ze stopniowaniem zapłonu, po unfalu spręzarek. Sprezarki rozpadaja sie w zaskakujacym tempie
Ja wiem ze sie znacie na tym,dlatego sie teraz wystraszylem. Chcem tylko zapytac... Majac Te systemy, Sa one bez wylacznikow...lunch control dziala po wcisnieciu sprzegla,biegu I gazu do oporu ... Auto musi stac w miejscu.. Znowu antilag uruchamia sie przy zmianie biegow bez siciagania pedalu gazu...i moje pytanie..Czy nie urzywajac tych systemow jestem nadal narazony Na niszczenie turbosprezarki ???????
aw69 pisze:Dla mnie bajer ten ma sena tylko dla aut rajdowych i dla wiekszych sprezarek. Wielu naszych klientow zrezygnowalo z FS i LC ze stopniowaniem zapłonu, po unfalu spręzarek. Sprezarki rozpadaja sie w zaskakujacym tempie
Ja wiem ze sie znacie na tym,dlatego sie teraz wystraszylem. Chcem tylko zapytac... Majac Te systemy, Sa one bez wylacznikow...lunch control dziala po wcisnieciu sprzegla,biegu I gazu do oporu ... Auto musi stac w miejscu.. Znowu antilag uruchamia sie przy zmianie biegow bez siciagania pedalu gazu...i moje pytanie..Czy nie urzywajac tych systemow jestem nadal narazony Na niszczenie turbosprezarki ???????
Jeśli będziesz upalał od świateł do świateł to powiedzą papa, zresztą nawet serie tak zajedziesz.
Będziesz używał sporadycznie to długo polatasz. Znam kolesia co miał LC/FS w Rs4 b5 500 KM i latał na tym 3,5 roku padła tylko skrzynia...
Czy samo to wgranie tych LC I FS ma jakis wplyw na zuzywanie sie turbin czy silnika??? Bo one Sa,ale dopoko sprzeglo I gaz nie Beda w podlodze wszystko wydaje sie,jak bylo
Skoro nie używasz i nie tworzą się niekorzystne warunki pracy dla podzespołów silnika to oczywiście, że nie ma to wtedy wpływu ;) Hamulce też masz stale, ale zużywają się tylko podczas hamowania ;)
trochę z innej beczki...oprócz obsrania rajtek przez resztę nieświadomych użytkowników dróg i chodników czuć różnicę w przyspieszaniu z tym anty lagiem?
Odgrzeje... u nnie niestety z przyczyn technicznych hybrydy k03 zostaly wsadzone na duzy whdech i wydechowe wagnery z duzymi wtryskami i pompa... teraz dopiero jest ciekawostka co to wypluje... wieksze turba wlasnie ogarniam i bedzie chyba nowy zestaw....
Papol pisze:Odgrzeje... u nnie niestety z przyczyn technicznych hybrydy k03 zostaly wsadzone na duzy whdech i wydechowe wagnery z duzymi wtryskami i pompa... teraz dopiero jest ciekawostka co to wypluje... wieksze turba wlasnie ogarniam i bedzie chyba nowy zestaw....
byłem akurat dzisiaj u Arka ,widziałem te co miały iść do środka
Szkoda tylko troche tej roboty ...
Ale znając Ciebie szybko sie temat ogarnie