aw69-obstawiasz rozjechana geometrie auta, ale po odłączeniu sterowników abs i esp auto mocy nie odzyskało((
No ale zaraz, masz odpięty moduł od ESP/ASR pod kanapą i dalej mryga przy przyspieszaniu ? To niedorzeczne, jak ja odpiełem sterownik, to na desce odrazu świecily mi sie kontroli ESP i ABS, wiec tak jakby było wyłączone. Teraz to ja juz nie kumam wogole co ty masz za problem z autem
1 wszystko masz podlaczone wciskasz gaz i co sie dzieje
2 wylaczasz esp guzikiem wciskasz tak samo gaz i co sie dzieje
3 odlaczasz sterownik esp i abs i wciskasz gaz i co sie dzieje
aw69-obstawiasz rozjechana geometrie auta, ale po odłączeniu sterowników abs i esp auto mocy nie odzyskało((
No ale zaraz, masz odpięty moduł od ESP/ASR pod kanapą i dalej mryga przy przyspieszaniu ? To niedorzeczne, jak ja odpiełem sterownik, to na desce odrazu świecily mi sie kontroli ESP i ABS, wiec tak jakby było wyłączone. Teraz to ja juz nie kumam wogole co ty masz za problem z autem
1.więc jeżeli jest wszystko podpięte to podczas przyspieszania traci moc i migra trakcja
2.jeżeli wyłączylem esp guzikiem kontrolka świeci cały czas a auto tak samo podczas przyspieszania traci moc przy czym kontrolka trakcji świeci cały czas
3,gdy odłączyłem sterownik abs,esp-asr oczywiście zaświeciły sie kontrolki abs i esp po czym podczas przyspieszania są takie seme objawy jak poprzednio czyli auto przyspiesza jak po lodzie
no to jeszcze inna bajka....ja mialem tylko takie przypadki, ze jak ESP guzikiem wyłączam to problemu z przyspieszaniem płynnym nie było. Tylko z aktywnym ESP podczas gwałtownego przyspieszania migała kontrolka.
traci moc hmm może źle sformułowane, przyspiesza z tym że tak jakby po lodzie jedzie zbiera sie ale hmm no niema tego pierdolnięcia... dziwne bo wcześniej gdy wyłączyłem ESP wszystko było ok teraz widocznie wada sie pogłębiła..
[ Dodano: 2012-12-03, 20:31 ]
aw69 pisze:no to jeszcze inna bajka....ja mialem tylko takie przypadki, ze jak ESP guzikiem wyłączam to problemu z przyspieszaniem płynnym nie było. Tylko z aktywnym ESP podczas gwałtownego przyspieszania migała kontrolka.
a rozwiązałeś ten problem z przyspieszaniem podczas aktywnego esp?
hmm narazie nie ślizga ale szczeże to 2 bieg wchodzi troche hamsko no i nie wiem jak jest w innych s4 ale u mnie pedał dosyć ciężko sie wciska w porównaniu do poprzedniego auta vw passat b5 fl to tam nie było w ogóle czuć że sie wciska sprzęgło. natomiast ti jest opórrr aczkolwiek już sie przyzwyczaiłem
mysle że powinieneś pojechać do kogoś ogarniętego bo widzę że my piszemy o czymś innym a ty masz co innego na myśli masz SIDa, masz RS Serwice. Myśle że powinni pomóc.