Audi s4 5.0 tfsi

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Prawie:)
cowboy

Post autor: cowboy »

Nikolas pisze:Szczerze - już wole przegrać łychę, ale zrobić auto hi-end,a to niestety kosztuje. Cały świat ma powiedzieć WoW pod każdym względem, od osiagow po stylistykę. Myśle ze w czerwcu zacznie się ubierania auta.
hehe, to moze jednak zdąże ze swoim audi :)

co prawda ja to szukam złomiastych gratów na ebaju i allegro za 1/4 ceny budzet mam 5x mniejszy ale tez mam taki plan :)

nie ma sie co spieszyć, lepiej zrobić dokłądnie i powoli i wszystko przemysleć

u mnie sie tak prace slimaczą że dzięki temu kupiłem nowy silnik i skrzynie

myslałem że forum lezy od 2 miesiecy wiec mam zaległości :)
Awatar użytkownika
Nikolas

Wiesz teraz to Cię doskonale rozumiem. Oczywiście trochę wstyd przed ludźmi z rf ze tyle to trwa, ale to wkoncu auto robisz dla siebie a nie dla innych i pośpiech przy takich projektach nie jest wskazany. Do tego nawet przy mniejszym budżecie pochłania to mnóstwo środków, a jak wiadomo nie jesteśmy chłopakami z Dragtimes czy tez arabusami siedzacymi na ropie...
W moim przypadku, po wczorajszej rozmowie z Adamem, doszliśmy do wniosku ze jak teraz zaczniemy ubierać auto to w pełni gotowe będzie na maj - to tak realnie... Do tego testy itd :/ Wiec pomimo najlepszych chęci nie da sie tego ogarnąć tak jak bym chciał. Nie da sie zamknąć kilku firm tuningowych na kilka miesięcy żeby zajęli sie tylko moim projektem, bo na mnie poprostu nie zarobią 1/10 tego co normalnie. Same wiazki, ustawienie wszystkiego i sprawdzenie, zbudowanie od nowa całego środka łącznie z deska, obszycie, karbon, wykonanie maski z garbem pod ustawiony motor, zrobienie wydechu, Coopera, doloty, mody i multum innych pierdol... Wiec teraz siedzę cicho i nic nie mówię, a jak juz bedą efekty to będzie głośno... I w dupie z innymi, niech gadają, a i tak efekt końcowy choć i pózniej niż zakładano ale wyjedzie i zmiazdzy cyce i ukreci suty - jak to sie mówi na rf ;-)
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

Nie ma się co przejmować tym pseudo forum SR, róbcie swoje ;-)
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
cowboy

Nikolas pisze:Nie da sie zamknąć kilku firm tuningowych na kilka miesięcy żeby zajęli sie tylko moim projektem, bo na mnie poprostu nie zarobią 1/10 tego co normalnie
dokładnie tak to wygląda... ale ma to swoje plusy, bo bedzie wszystko lepiej przemyslane, wiele koncepcji sie zmieni jeszcze.. na spokojnie

kwestia inna, że nie mozna na raz wysrać nie wiem np. 20 tys PLN tez ma znaczenie jak sie wolniej robi to sie te koszty powoli rozkładają w czasie

zresztą o czym tu mówić, czasem mniejsze zmiany typu zmiana turbin trwają latami... a tu jest budowa od podstaw auta na całkiem innych podzespołach niz było w serii

btw ja tez musiałem pociać bude pod skrzynie, jak ktoś jeszcze nie widział to zrobiłem apdejta - link w podpisie
altium

Post autor: altium »

Szacun dla Twórców pojazdu, ciekawi mnie jak wielu efekt końcowy.

Pytanko mam, czy do motoru V10 da radę przykręcić inną skrzynię niż 09E 6HP26?!
Np 04B z S5 lub coś podobnego?
Pytam czysto teoretycznie, czy istnieje możliwość odpalenia motoru na nanualnej skrzyni.
kto zabroni biednemu bogato żyć?!
Awatar użytkownika
Nikolas

Jak narazie nie myślałem o innej skrzyni, bo obecna zniesie o wiele wiecej Nm niż w RS6 ze względu na sporo niższa masę auta które sie buduje. A temat pozostawie dla expertow, bo jest ciekawy, ale juz na Stage 2,3 itd gdzie Nm mogą iść grubo powyżej 1000.
cowboy

kiedyś kolega wrzucał fote auta z klatką i z 4 kubełkami

http://img810.imageshack.us/img810/5792/klatkar.jpg

natknąłem się na podobny projekt na speedhuntersach:

http://speedhunters.com/archive/2011/07 ... eeper.aspx

moze to bedzie jakas inspiracja :)
Awatar użytkownika
Nikolas

U mnie niestety ze wzgledu na przesuniecie przednich foteli do tylu oraz konstrukcji klatki ten pomysl zostal porzucony. Ale kolo i hebel projektu z linka jest mega!
Awatar użytkownika
Z0_RS2

Post autor: Z0_RS2 »

Nikolas pisze:Jak narazie nie myślałem o innej skrzyni, bo obecna zniesie o wiele wiecej Nm niż w RS6 ze względu na sporo niższa masę auta które sie buduje.
Macie może już jakieś obiekcję ile to może ważyć co budujecie ??
Pozdrawiam
Piotrek
Awatar użytkownika
Nikolas

Szacowana waga 1300 kg, ale mysle ze bedzie mniej.
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

oj nie zejdziecie poniżej 1300kg, z tego co pamiętam A4 do sportu z silnikiem 2,0T miały 1250 kg
a tam nie było body RS, silnik lżejszy i nic w środku.

Uważam że 1300-1400 kg w budzie B5 będzie robiło mega robote
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolas

Mamy samą budę, klatkę, silnik, napędy 2 kubły po 4,5 kg, wydech, cooler, osprzęt - srodek karbon, maska karbon i zero wyposażenia :) Będzie legkie :-D

No i najważniejsze - będzie lżejsze od RS6 o ponad 600 kg :)
kosiniak

Post autor: kosiniak »

masakra :-) 600kg to w cenzura grubo :-D
Norbi

Post autor: Norbi »

Na pierwszego spota z tym autem chyba cała polska zjedzie ;-)
ODPOWIEDZ