W tej chwili mam zaciski porsche z tarcza 345mm.
Niestety średnio jestem zadowolony z hebli.
Jak się skończą to planuję coś pozmieniać.
Tylko co??
Klocki to już wiem, że DS założe.
Pytanie czy da się jakąś inna tarcze włożyć. Najlepiej wiekszą.
Pytanie mam do posiadaczy takich zacisków 17 brembo 6-tłok - czy u Was przy prędkości 60 km/h słychać jakby klocek obcierał o tarczę? Zaciski mam z touarega (zdjęte z uszu 1,3mm - aby były centrycznie), klocki nowe i nowe tarcze zimmermann 330 i jak zapie....m to jest OK tylko przy około 60km/h coś jakby obcierało. Hamują super - przejechałem 2tyś km i dalej coś obciera? tak jakby klocek o tarczę???
Ciężarki sprawdzone (założone bardzo cienkie ponieważ zaczepiały), zwrotnice są piłowane - sprawdzone - wcześniej na max skręcie tarło i zostawiało ślady na tarczy, teraz jest OK, tylko po rozgrzaniu przy prędkości 50-65km/h jakby klocki się odzywały??? może za słabe są te blaszki, które powinny odsunąć klocki na zewnątrz??? a może są jakieś podkładki, "przylepce", które trzymają klocek wraz z cofającymi się tłoczkami??? - nie jest to głośne ale to słyszę i mnie mocno wk....a.
Panowie kto zakladal kpl set 300 z b6 s4 na tyl ??? Powiedzcie tam jakis dystans trzeba zastosowac miedzy jarzma a zwrotnice??? jesli to jakiej gr??? co z przewodem hamulcowym???